17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 Depremlerini yaşayan Düzce'de öğrenim gören öğrenciler yıllardır "deprem travması"nı tam olarak üzerlerinden atıp atmadıkları tartışıladursun, her yeni eğitim öğretim yılının başlangıcı yeni bir umut ve yeni bir heyecan anlamı taşıyor. Vali Ali Fidan'ın "umut" dolu sözleri bize de umut verdi..

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman'ın da "ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi  siz sevgili öğrencilerimiz" diye hitap ederken bu nesli kastettiğini düşünüyoruz. Yıllardır prefabrik konutlarda geçen  eğitim öğretim süreci ve daha sonra  sınavlarda yaşanan başarısızlık Düzce'nin eğitim öğretim karnesi açısından hiçte olumlu sinyaller vermedi bugüne kadar...

Eğitim öğretim yılının açılış töreninde TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 8/C sıınfı öğrencisi Beyza Ok adlı öğrencinin okuduğu "Okulum" adlı şiir çok anlamlı bulundu.. Okunuş üslubu ve verdiği  mesaj dikkat çekiciydi...:"...Okul güzel diyoruz, Seni çok seviyoruz,Hergün ilerliyoruz, Sevgili Okulumuz... Yarının temelisin, Bizlerin emelisin, Annemizin elisin, Sevgili Okulumuz..."

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlangıcında yeni eğitim öğretim sezonuna  yeni  neslin geleceğe bakışıın merak ettik. İlk mikrofonu "Okulum" şiirini okuyanlara uzattık. Beyza Ok "geleceğin bilim insanı olma hedefini bizlerle paylaştı.

Sonra bir başka öğrencinin düşünce ve kanaatlerine başvuralım dedik. . Yine 8. sıınf öğrencisi Zeynep Bilge Terzioğlu'na "yeni eğitim öğretimden beklentilerin nedir ve hedefin nedir" diye sorduk. Zeynep Bilge Terzioğlu'nun ismiyle müsemma bilge sahibi sözleri dudak uçuklatan cinstendi:" Nano Teknoolji Mühendisi olmak istiyorum." Zeynep Bilge ve Beyza'nın umut vadeden ve bilim kokan sözleri bizleri de umutlandırdı..Düzce Valisi Ali Fidan'ın da taçlandırdığı gibi "Düzce, fiziki mekanları öğretmenleri ve idarecileriyle, idarecileriyle,  öğrenci azmi ve kararlılığıyla yeni umut ve ümetlerle yeni bir eğitim öğretim yılına merhaba demenin mutluluğunu yaşıyor...  

Haber:E.TAYHAN