Düzce Belediyesi’nin açtığı mahalle konakları bölge insanının meslek edinmesi ve çeşitli kurslarla kendilerini geliştirmelerine olanak sağlıyor. İlk olarak Beyciler Mahalle Konağı’nı faaliyete geçiren Düzce Belediyesi, konakların etkin şekilde kullanılması amacıyla kurs hizmeti vermeye başladı.

Bu kapsamda Beyciler Mahalle Konağı’nda açılan Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) kısa zamanda ilgi odağı oldu. Konakta ilk etapta iğne oyası ve okuma yazma kursları açıldığını bildiren Düzce Belediyesi, yaptığı açıklamada, eğitmen ve kursiyerlerin görüşlerine yer verdi.

“Boş vakitlerimizi burada değerlendiriyoruz”

Kurslara katılımın çok iyi olduğunu kaydeden İğne Oyası Eğitmeni Esra Bayraktar, “3 ay boyunca çalışacağız. Kursiyerlerimizin hepsi burada ikamet eden kadınlarımız. Başkanımız Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ediyorlar. Biz de buradan güzel işler çıkartacağız.” ifadelerinde bulundu.

Beyciler Mahallesi’nde ikamet eden ve açılan kursa katılan Gülşah Cirit, mahallelerinde kurs açılmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Başkan Özlü’ye teşekkür eden Cirit, şunları kaydetti: “Boş vakitlerimizi burada değerlendiriyoruz, kendi ihtiyaçlarımızı ve eksiklerimizi hazırlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”  

Anneler kursta, çocuklar oyunda

Öte yandan Beyciler Mahalle Konağı içerisinde çocuk oyun odasının bulunmasının ise mahalle sakinlerinin kursa katılmasında önemli bir rol oynadığı vurgulandı. Oyun odasında çocuklar oyun oynarken annelerinin ise kurslara katılarak el becerilerini geliştirdiği belirtildi.

Mahalle konağındaki kurslara rahatlıkla gelebildiklerini kaydeden kursiyer Derya Topkara, “Mahalle Konağı’na çocuğumla birlikte gelebiliyorum. Bu yüzden içim rahat. Mahallemde böyle bir kurs olmasından dolayı çok mutluyum.” şeklinde konuştu.