Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hem pandemi nedeniyle evde geçirilen zamanları fırsata çevirmek hem de kitap okumanın önemine vurgu yapmak amacıyla yeni bir projeye imza attı.

Okuyan, okuduğunu anlayan, yorumlayan, okuduklarından yeni yollar keşfeden, düşünce dünyasının sınırlarını geliştiren bireyler yetiştirmek ve bu bireylerin sayılarını artırmak için sadece okullara devam eden öğrencilerin değil, yaşadığımız coğrafyadaki tüm bireylerin okuyan, yazan, okuduğunu anlayan ve anlatan bireyler olabilmelerine destek olabilmek amacı taşıyan “Öğretmenim Yanıbaşımda Kitabım Başucumda” adlı proje hayata geçirildi.

HER AKŞAM 20’DE YARIM SAAT KİTABA DAVET

Proje kapsamında her akşam saat 20.00'de "Aynı Saatte Hep Birlikte Geleceğin İçin Oku Düzce" sloganıyla tüm Düzcelileri aynı saatte 30 dakika kitap okumaya davet edildi.

KİTABI OLMAYAN ÖĞRENCİLERE TEMİN EDİLECEK

Bu kapsamda başlatılan çalışmayla ile ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit başkanlığında il geneli tüm okul-kurum müdürleri ile bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gerçekleştirilecek olan okuma saati uygulamasında öğrencilerin kitaplara erişimi, kitap değişimi için alınması gereken tüm tedbirler ve kitabı olmayan öğrencilere kitap temini okul müdürleri ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından sağlanacağı açıklandı.

“GELECEĞİN İÇİN OKU DÜZCE”

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, “Aklın sınırlarını zorlayan bir şekilde gelişen teknoloji, bizi kendisine mahkûm hale getirmemeli,  aksine teknoloji bizim elimizde bize hizmet eder pozisyonda olmalıdır. Teknolojiye insanlığa fayda sağlayacak şekilde yön vermek, okumak, okuduğunu anlamak ve yorumlayabilmek ile mümkündür.

Geleceğe milli ve manevi hassasiyetlerimiz ve irademiz doğrultusunda yön verebilmek ancak ve ancak okumak ile mümkündür. Başta şehrimiz Düzce'yi, ardından tüm yurdumuzu daha güzel daha yaşanabilir ve daha müreffeh hale getirmek için "Geleceğin için OKU Düzce" diyoruz.” İfadelerine yer verildi.