Gölyaka Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nejla Özmen’in açılış konuşmasıyla başlayan online programda, Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, 2019 yılından itibaren aktif olarak çalışmalarına başlayan Koordinatörlüğün, kariyer yönetimiyle ilgili ihtiyaç analizlerini yaparak tüm Düzce Üniversitesi öğrencilerine ulaşmaya çalıştığını ifade etti.

Mesleklerin dönüşümü konusuyla sunumuna devam eden Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı; Veri Girişi Elemanı, Muhasebe, Ön Muhasebe ve Banka Memurları gibi mesleklerin tarihe karışacak meslekler arasında yer aldığını belirtti. Akademisyenliğin kalıcılığını koruyan meslekler arasında olduğunu söyleyen Yazıcı, Dijital Pazarlama ve Yapay Zeka gibi mesleklerin de geleceğin meslekleri arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Özel sektör olsun, kamu sektörü olsun herhangi bir meslekte yeni beceriler kazanmanın önemine vurgu yapan Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi, gelecekte performans odaklı çalışma sisteminde yeni beceriler kazanmayan bireylerin mesleklerini kaybedebileceğinin altını çizdi.

Son olarak iş dünyasının yeni mezunlardan talep edebileceği becerilerden söz eden Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı, bu becerileri; “Analitik ve İnovatif Düşünme”, “Etkin Öğrenme Stratejilerine Sahip Olma”, “Yaratıcılık, Özgürlük, Girişkenlik”, “Yeni Teknolojileri Dizayn Etme ve Programlama” başlıkları altında açıkladı.

Haber: Savaş ARI