Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin eTwinning portalında yürüttüğü, Karadeniz'deki kirlilik sorununun ele alındığı proje sırasında yapılan çeşitli etkinlik ve literatür taraması sonucunda bu kirliliğin %30 oranında Tuna Nehri'nden kaynaklandığı tespit edildi.

Kamuoyunun Karadeniz ve Tuna Nehri'nde yaşanan kirliliğe karşı bilinçlendirilmesi de önemli unsurlardan biri olarak görülürken, proje beş farklı Avrupa ülkesinden ortaklarla hazırlandı. Romanya, Macaristan, Sırbistan, Avusturya ve Türkiye'’nin ortak olduğu projede Düzce Borsa İstanbul ve Teknik Anadolu Lisesi’de yer aldı.  

24 ay sürmesi hedeflenen proje boyunca 6 Öğrenme-Öğretme-Eğitim etkinliği düzenlenecek. Bu etkinliklere her okul 2 öğretmen ve 5 öğrencinin katılım sağlayacağı öğrenilirken, öğrenci yaş aralığının ise 14-19 arasında olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Projede emeği geçen tüm yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz” diye konuştu.