9. Sınıfı bitiren tüm liselerde okuyan öğrenciler istedikleri alanda eğitimi tercih etme hakları olurken, hem teorik hem de uygulamalı eğitim gören öğrenciler mezuniyetten sonra ise kendi alanlarında birçok yerde istihdam edilebiliyor.

“Erken eğitim almaktalar”

Okul Müdürü Osman Kutlu, Meslek Lisesinde eğitim gören öğrencilerin 10. sınıftan itibaren alanlara ayrılarak eğitimlerine devam ettiklerini alan eğitimine başlayan öğrencilerin 10.sınıftan itibaren Devlet tarafından sigortalı yapıldığını, Öğrencilerin 10. sınıfın sonunda mevcut olan alanların dallarına yerleştiğini ifade eden Osman Kutlu, şunları söyledi:

"12. sınıfa kadar öğrencilerimiz atölyelerde ve dersliklerde teorik eğitim alıyor, bazı alanlarımızda 11.sınıfta da öğrencilerimiz işletmelere giderek daha erken eğitim almaktadırlar. Son sınıfta ise öğrencilerimiz staj eğitimi için işletmelere gidiyor ve 1 yıl boyunca işletmelerde eğitim görüyor. Haftanın 3 günü işletmede 2 gün ise okulda eğitim veriliyor. Asgari ücretin net tutarının yüzde 30'u kadar da maaş alıyor öğrencilerimiz"



"Mesleğini seç hayatta iki adım öne geç"

Meslek lisesinden mezun olan öğrencilerin iş bulma konusunda açıklamalarda bulunan Okul Müdürü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin tamamı iş bulma konusunda herhangi bir sorunla karşılaşmıyor. İş kur kayıtlarında binlerce üniversite mezunu iş ararken, Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Lisesi mezunlarından, İş kur kayıtlarında yok denecek kadar işsiz kayıtlıdır.”




Okul Müdürü 2023 Vizyonunda Mesleki Eğitimin en önemli unsur olduğunu, Şu anda üretim sektöründe büyük bir eleman ihtiyacı bulunduğunu, Mesleki eğitim zamanla öğrencilere özgüven katarak ileride girişimci olmalarını sağladığını, Öğrencilerimizin gördükleri uygulamalı eğitim sayesinde zorluk çekmeden iş bulduklarını dile getirdi.

Haber: İ.İ.AYDOĞDU