Bütçe görüşmeleri devam ettiği Düzce İl Genel Meclisinin bugün misafirleri vardı. Bütçe tasarımı hakkında bilgi edinmek isteyen Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 3. Sınıf öğrencileri İGM sıralarına oturarak, İl Genel Meclis'in bütçe hazırlarken hangi süreçlerden geçtiğini yerinden öğrenme fırsatı elde etti.

Gençler Ülkenin Yönetimine Biran Önce Girmeli

Toplantı öncesi öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül, “ Bugün burada geleceğin milletvekilleri, müsteşarları, ataşelerini görür gibi oldum. Türkiye gençlerinin hem Türkiye hem de dünya için önemli olduğunu düşünüyorum. Başbakanımız da gençlere ne kadar önem verdiğini seçme ve seçilme hakkı yaşını 18’e düşürmek istemesiyle kanıtladı. Ülkeye dinamiklik kazandırmak açısından gençler ülkenin yönetimine biran önce girmeli.”dedi.

Ardından İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü kalemleri belirlendi. İskan ve toplum refahı hizmetlerine 520 bin, sağlık hizmetlerine 200 bin, eğitim hizmetlerine 2 milyon 648 bin 500 TL ayrılmasına oy birliği ile karar verildi.

Meclis üyeleri toplantı sonrası öğrencilerin bütçe tasarımı ile ilgili merak ettiği soruları yanıtladı.

Meclis üyeleri de öğrencilerin gözünden Akçakoca’yı nasıl bulduklarını ve yaşadıkları sorunlarının olup olmadığını sordu.

Öğrencilerden biri “ Büyük şehirlerden gelen arkadaşlarımızın adaptasyon süreçleri biraz daha zor olabiliyor. Ama onun dışında öğrenciler hallerinden memnun. ”dedi.

Tekel Gibi İşletiyorlar