İl Genel Meclisi Mayıs ayı toplantılarının beşincisinde komisyon, Yığılca’da Orhangazi İlköğretim Okulu Bahçesinde ana sınıfı olarak kullanılmak istenen hasarlı binanın yıkılması gerektiğine yönelik bir rapor verdi.

 

 İl Genel Meclisi tarafından Mayıs ayı 3. birleşiminde Yığılca ilçemizde bulunan Orhangazi İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan binanın ana sınıfı olarak kullanılması talebi gündeme gelmiş ve konu Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na havale edilmişti.

Komisyon tarafından binada yapılan inceleme rapor halinde meclis üyelerine sunuldu.

 

 Söz konusu raporda halen anaokulu olarak kullanılan 44 yıllık binanın, depremlerden ciddi manada hasar aldığı ve buna karşın taşıyıcı sistemlerinde hiçbir tadilat yapılmadığı ifade edildi.  Rapora göre yaşanan deprem felaketlerinde binanın taşıyıcı  oluşan  çatlaklar herhangi bir iyileştirme yapılmaksızın sıva ve boya ile kapatıldı.

 

Yığma karkas olarak inşa edilen binanın an sınıfı olarak kullanımının mümkün olmadığı belirtilen raporda, binanın kurallara uygun bir hale getirilmesi için kapsamlı bir faaliyet gerektiği, ancak yapılan işlemin maliyetinin yeni bina maliyetinin yüzde 60’ına ulaştığı, bu nedenle komisyonun binanın yıkılarak yeniden inşa edilmesi gerektiği görüşüne vardığı ifade edildi.