Okul Öncesi ve İlkokul 1.ci sınıf öğrencileri bir hafta önceden okula uyum amacıyla okullara başladı. Diğer okullarda Eğitim öğretime 16 Eylül Pazartesi tarihinde başlanacak.. Birinci yarıyıl, 16 Eylül Pazartesi'den, 24 Ocak 2014 Cuma'ya kadar sürecek. Yarıyıl tatili, 27 Ocak-7 Şubat 2014'te yapılacak. İkinci dönemin ilk dersi 10 Şubat'ta görülecek. 2013-2014 eğitim-öğretim sezonu 13 Haziran'da tamamlanacak. Düzce'de yeni eğitim öğretim yılına girilirken İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı hazırlıkları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

FİZİKİ ŞARTLAR HER GEÇEN GÜN İYİLEŞİYOR

2013 – 2014 Eğitim Öğretim yılına girerken okulların bakım onarımları tamamlandığını ifade eden Yazıcı, “2013 yatırım programı çerçevesinde 36 projenin yapımı ihale sürecine göre düzenli olarak sürdürülmekte fiziki şartlarımız her geçen gün daha da iyileşmektedir. Katı ve sıvı yakıtlı okulların yakıtları tamamlanmış. Taşıma ihaleleri büyük oranda bitirilmiş , ders kitaplarının dağıtımı bu hafta tamamlanacak.İl içi ve il dışı öğretmen atamaları tamamlanmış , ücretli olarak görev almak isteyen öğretmenlerin görevlendirilmesi bu hafta sonuna kadar tamamlanacak.”dedi.

TAŞIMALI SİSTEMDE SIKINTI YAŞANMAYACAK

İl Genelinde 24 okul öncesi, 166 ilkokul, 109 ortaokul, 41 ortaöğretim ve 3 özel eğitim olmak üzere toplam 343 okul, 3 bin 280 derslik, 70 bin öğrenci ve 4 bin öğretmenle yeni eğitim öğretim yılına gireceklerini belirten Yazıcı, DEGEP (Düzce Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi) , 7-19 Yaş Aile Eğitimi, Griden Gökkuşağına, Okullar Hayat Olsun, Bu Benim Eserim, Fatih projesinin bu eğitim öğretim yılında da devam edeceğini kaydetti. Öğrencilerin trafikte güvenli ve sağlıklı ulaşımının sağlanması için Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği ile Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği hükümlerine göre , servis ve taşımalı araçlarının denetimi ve kontrolü ile okullarda gerekli önlemler alındığını belirten Yazıcı, “ İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımızın yakın işbirliği yardım ve destekleriyle diğer yıllarda olduğu gibi öğrencilerimiz sıkıntı yaşamayacaktır.”dedi. 



Haber: S. KAŞKIR