Düzce Valiliği son zamanlarda Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılan ihalelerle ilgili olarak yapılan ve eleştiri niteliği taşıyan haberleri yazılı bir açıklama ile cevapladı.

 

Açıklamada, gerçeklerle ilgisi olmayan eleştiriler yapıldığı dile getirilirken, hastanede yapılan ihalelerin, kamu ihale kanunu mevzuatına uygun olarak yapıldığı, bu ihalelerin tamamen şeffaf ve spekülasyonlardan uzak bir şekilde gerçekleştirildiği ifade edildi.

 

Yapılan 105 ihalenin sadece birinin kamu ihale kurumu tarafından iptal edildiği, bu ihalede de iptal nedeninin herhangi bir usulsüzlük olmadığı, gerçek nedenin ihale dokümanında yapılan bir hata olduğu belirtildi.

 

Diğer ihalelerin birkaçının ise, ilahe hazırlanırken oluşan teknik hataların anlaşılması sonucu idare tarafından iptal edildiği belirtilen açıklamada, bu hataların düzeltilmesinin ardından ihalelerin tekrar yapıldığı dile getirildi.

 

Açıklamada ihaleler hazırlanırken mevzuatta meydana gelen değişikliklerin de bazı ihalelerin iptaline neden olduğu, ihaleyi yapılmadan iptal etmekteki amacın hem idareyi, hem de müteahhitleri oluşabilecek zararlardan korumak olduğu ifade edildi.

 

Son yapılan hastane genel temizliği ve ilaçlama hizmet alımı ihalesinin ise, müteahhit firmaların tekliflerinin ihale komisyonu tarafından yüksek bulunması nedeniyle iptal edildiği belirtilen açıklamada, ihaleye katılan firmaların ikisinin Kamu İhale Kurumu’na itiraz ettiği, ancak iptal kararının İhale Kurumu tarafından da onaylandığı belirtildi.

 

Valiliğin açıklamasında, Kamu İhale Kurumu Kararının Sağlık Müdürlüğü’nün işleminin yerinde olduğunu, herhangi bir spekülasyon ve usulsüzlük olmadığını gösterdiği de dile getirildi.