Düzce’de binlerce aile ve öğrencinin merakla beklediği LGS sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre 5 bin 311 öğrencinin katıldığı sınavdan, 609 öğrenci nitelikli bir lisede eğitim görebilme hakkını elde edebilirken, Düzce il 1’incisi Kültür Koleji’nden çıktı.

İLK 3 TE 2 ÖĞRENCİ

Kurulduğu günden bu yana eğitimin öncülerinden olan Düzce Özel Kültür Eğitim Kurumları, 2021 – 2022 eğitim-öğretim yılında yine başarısıyla adından söz ettirdi.

Düzce il sıralamasında bu yıl, ilk 3’e 2 öğrencisini sokmayı başaran okul, geçtiğimiz yıllarda da Türkiye 1.’liği gibi yüksek derecelerde öğrenciler yetiştirmesiyle biliniyor.

DÜZCE 1.Sİ ÖNCÜ HABER’E KONUŞTU

Düzce 1.’si olan Kültür Eğitim Kurumları öğrencisi Ömer Yiğit Var ve dereceye giren okulun diğer öğrencileri geleceğe dair hedeflerini haber ekibimizle paylaştı.

İşte Düzce’de dereceye giren öğrencilerin Öncü Haber Mikrofonuna değerlendirdiği sınav süreci…

“Öğretmenlerime teşekkür ederim”

Düzce il 1.’si Kültür Eğitim Kurumları öğrencisi Ömer Yiğit Var duygularını şöyle paylaştı: “Düzce Özel Kültür Koleji Ortaokulu 2022 mezunuyum. 5. sınıftan bu yana düzenli ve disiplinli bir çalışma sürdürdüm. Bu süreçte öğretmenlerimin rehberliği sayesinde konuları eksiksiz tamamladım.Bu sürecin en önemli noktalarından olan pandemi döneminde dahi öğretmenlerim hızlı şekilde organize olarak konuları eksiksiz olarak işlediler. Bu sayede 8. Sınıfta konuları yetiştirme veya konuların eksik olması anlamında bir kaygı yaşamadım, böylelikle sınava rahat bir şekilde girdim ve istediğim şekilde tamamladım. Öncelikle bu sürecin temelini oluşturan ilkokul öğretmenim Osman Karabulut‘a ve sınavda başarılı olmamı sağlayan, bizlerden hiçbir şeyi esirgemeyen ortaokul öğretmenlerime teker teker teşekkür ederim.”

“Biraz sıkan bir süreç ama sonucunda mutlu olacağına inanınca zor olmuyor”

Oğuz Doğan: Zorlu bir süreçten geçtim. Biraz sıkan bir süreç ama sonucunda hep mutlu olacağını bildiğin zaman süreç o kadar da zor olmuyor. Mühendis olmak istiyorum. Kendi işimi kurmak istiyorum. Başarı yakalamak isteyen diğer öğrenciler de disiplinli çalışmalılar çünkü disiplinli çalışınca her şey oluyor.

“Bilgisayar mühendisi olmak istiyorum”

Altuğ Kartal: Derece yakaladığım için mutlu ve heyecanlıyım. Okulda denemelere katıldık, denemede yaptığım yanlışlar hakkında sorular çözdüm, onlara daha çok dikkat verdim. Ben mühendis olmak istiyorum.  Bilgisayar mühendisi… Başarı sağlamak isteyen kişilerin; mutlaka düzenli çalışmaları lazım! Yapamadıkları konuların üzerine gitmeleri gerek. Bence başarı bu şekilde yakalanabilir.

“Çok çalışıp kitap okusunlar ve tekrar ama daha çok çalışsınlar”

Esat Kerem Ünal: Dereceyi yakaladığım için iyi hissediyorum. Dereceyi yakalayabilmek adına çok fazla soru çözdüm. Denemelere girdim ve denemedeki yanlışları kontrol ettim. Bu şekilde devam edince başarılı oldum. Gelecekte yazılım mühendisi olmak istiyorum. Başarı yakalamak isteyen kişiler; çok çalışıp kitap okusunlar ve tekrar ama daha çok çalışsınlar.