Düzce’de binlerce öğrenci iyi bir bölüm ve iyi bir meslek hayaliyle yeni tip koronavirüs (COVİD-19) gölgesinde üniversite sınavlarına hazırlanmaya devam ediyor. Öğrenciler salgın nedeniyle okulların ve özel eğitim kurslarının faaliyetlerinin ikinci bir emre kadar durdurulmasının ardından evlerinde uzaktan eğitim faaliyetleriyle eksiklerini kapatmaya çalışıyorlar.

Daha önceki yıllarda okullarda ve özel eğitim kursların uygulanan sınav öncesi eksiklerin saptanmasına yönelik yapılan deneme sınavları da salgın nedeniyle bu yıl yapılamıyor. Bu durum karşısında Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir adım attı ve 12. sınıf öğrencileri için online Temel Yeterlilik Testi (TYT) denemesi tertip edileceğini duyurdu. Buna göre 6 Ocak 2021 Çarşamba günü düzenlenecek olan deneme sınavı saat 10.00'da http://www.duzcedeneme.com adresinden erişime açılacak, öğrenciler saat 23.00'e kadar sınava giriş yapabilecek. Öğrencilere sınav için 135 dakika süre verilecek.

Düzce'de bir okuldan mezun olmayan ya da başka bir ilde öğrenim görmekte olan 12. sınıf öğrencileri de https://forms.gle/7GVAXGQUd3t2wfmu5 linkinde bulunan formu doldurarak sınava katılabilecek. Formu doldururken İlçe olarak "DÜZCE (MERKEZ), Mezun olduğu okul bilgisini ise "DİĞER" olacak şekilde yanıtlayacaklar. Sınava girişte kullanacakları KULLANICI ADI ve PAROLA başvuru esnasında belirttikleri cep telefonu numarasının 10 hanesi olacak.