Millî Eğitim Bakanlığı, okullar arası başarı farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için gerekli tüm hazırlıkları tamamlanan "Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi"ni hayata geçirdi. Proje kapsamında bir yıl içinde 3 bin anaokulu ve 40 bin ana sınıfının açılması hedefleniyor. Diğer taraftan seçilen temel eğitim okullarının altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek uygulamaya geçirilecek.

Toplantıya İl Müdürü Kırbaç da katıldı

Bütün boyutlarıyla ön hazırlıkları tamamlanan projenin değerlendirme toplantısı Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Düzce İl Milli Müdürü Taner Kırbaç da katıldı.

Düzce’de 30 okul iyileştirme kapsamına alındı

Proje kapsamında Düzce’de 30 okul iyileştirme kapsamına alındı. İlk adım olarak ilkokulların altyapı ihtiyaçları kapsamında bilgisayar laboratuvarı kurulması, genel bahçe düzenlemesi, tuvalet ve lavabo onarımı yapılması, kapı ve pencere onarımı ile iç ve dış mekân boya ihtiyacının karşılanması kararı alındı. Ayrıca bazı okulların ısıtma sisteminin güncellenmesi, elektrik tesisat onarımının yapılması, öğretmenler odasının yenilenmesi, fen, matematik ve sosyal bilgiler ders materyal setlerinin gönderilmesi, kütüphanelere bin kitaptan oluşan kitap setlerinin gönderilmesi, müzik atölyesi kurulması ve spor malzeme ihtiyacı karşılanması kararlaştırıldı.

Öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine gelişim desteği

Proje kapsamına alınan ilkokulların tamamındaki öğrencilere yönelik temel becerilerini geliştirmek amacıyla destek eğitim programları hazırlandı. Ayrıca öğrencilere yönelik ilk yardım farkındalık eğitimleri, psikososyal gelişim destek eğitimleri planlandı. Öğrencilerin kültür, sanat ve spor etkinliklerine katılımlarını desteklemek üzere çalışmalar başlatıldı.

Diğer taraftan, Düzce’de 30 ilkokuldaki tüm yönetici ve öğretmenlere yönelik mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri hazırlandı. Yönetici ve öğretmenlere proje farkındalığını arttırmak ve bilgilendirmek amacıyla eğitimler başlatıldı.