3 ay süren uzun yaz tatilinin ardından Türkiye’de milyonlarca öğrenci, yeni eğitim-öğretim yılına yarın çalacak ilk ders ziliyle başlayacak. Çok sayıda öğrencinin ilk kez okul sıralarında oturacağı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’na ilişkin kutlama mesajları yayımlandı.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, uzun bir tatilin ardından yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, yayımladığı mesajı şöyle sürdürdü. “2017-2018 eğitim-öğretim yılının huzur dolu, hoşgörü, sevgi ve dayanışma içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Biliyoruz ki milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir. Bunun için; idare, öğretmen, veli ve öğrenci koordinasyonunu en güzel şekilde tesis ederek çocuklarımızın başarılı bir şekilde eğitimini gerçekleştirmek için hep beraber gayret edeceğiz. Çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitimlerini görmesi, güvenli şekilde taşınmalarının sağlanması ve gelecek nesillerimiz için; okul yönetimlerimiz, ailelerimiz ve çocuklarımızın güvenli bir şekilde okula ulaşmasını sağlayan servis şoförlerimizin ortak çalışması ile mutlu ve huzurlu bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni ediyorum. Bu duygularla yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, öğretmen ve öğrencilerimize üstün başarılar diliyor, İlköğretim Haftalarını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Verimli bir eğitim yılı diledi
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, mesajında yaz tatilinin ardından okul çağındaki çocukları ve aileleri yoğun bir temponun beklediğine işaret ederek, öğrencilere ve ailelerine başarılı, verimli eğitim yılı dileklerinde bulundu. Başkan Mehmet Keleş mesajında özetle şu görüşlere yer verdi: “Okul sıralarında oturan öğrencilerimiz ülkemizin hedeflerine ulaşmasında yarının idarecileri, meslek ve kariyer sahibi kişileri olacaklardır. Her bir öğrencimiz bu hedeflere yönelik, eğitim ve öğretim alacaklardır. Yine, her bir öğrencimiz, ailesini, toplumu, ülkesini seven bireyler olarak yetişecektir. En temel ülkü de öğrencilerimizin her alanda yararlı bir birey olarak kendilerini geliştirerek, ülkelerini geliştirmeleri olmalıdır. Geleceğimizin, ülkemizin teminatı olan öğrencilerimizin başarılı bir hayat yolunda ilerlemelerini temenni ediyor, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın, başta öğrenci ve öğretmenlerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

“Tek umut kaynağı gençler ve çocuklardır”
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin mesajında; “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştuğu yeni bir eğitim öğretim dönemine daha başlıyor olmanın sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde tek umut kaynağı gençler ve çocuklardır. Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı, çağın sahip olduğu bilimsel ve teknolojik gelişmelerin içinde yer alan bireyler olarak yetişmesi için olan çabalarımız artarak devam edecektir. Gençlerimizin cehalet bataklığına saplanmasını isteyen kişilere en büyük cevap; okumuş bireyler olarak milletini yükselten çocuklarımız ve gençlerimizle olacaktır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle sizleri selamlarken, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı’nın çocuklarımıza, gençlerimize, öğretmenlerimize, ailelere, ülkemize hayırlı olmasını diler, tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize eğitim yolculuklarında başarılar dilerim.” ifadelerinde bulundu.