Rıfat Ilgaz’ın öğretmenlik yaptığı ve geçtiğimiz yıllarda yeniden bakım ve onarımı yapılarak Akçakoca’ya kazandırılan tarihi Orhan Gazi İlköğretim Okulu imam hatip lisesi oluyor.

 

Düzce Milletvekili Osman çakır, İl milli eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Kaymakam, ilçe milli eğitim Müdürü, şube müdürleri ve belediye başkanı Cüneyt Yemenici katıldığı bir toplantıda yeni eğitim öğretim yılında okulların nasıl dizayn edileceği yönünde kararlar alındı. O kararlardan biri de Orhangazi ilkokuluna ilişkindi. Tarihi okulun Kent müzesi olarak kullanılması planlanırken,  tahliye edilerek imam hatip ortaokuluna dönüştüreceği bilgisi Akçakoca gündemine bomba gibi düştü. 85’i taşımalı 115 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, taşımalı öğrenciler Gönül yavuz ilkokuluna aktarılacak. Gönül Yavuz’daki yığılmaya ilişkin olarak ise yarım gün eğitim görme fikri üzerinde duruluyor… Ancak bu durum veliler tarafından tepki ile karşılanıyor. Geçtiğimiz yıl 80 öğrencinin yer aldığı İmam hatip okulunun bu yıl 100’e yakın talep olması öngörülüyor…

 

 

Olayı başka bir yere çekmeye gerek yok

 

Tepki ile karşılan kararın ardından Akçakoca’da yerel basına açıklamalarda bulunan Düzce Milletvekili Osman Çakır, Akçakoca’da imam hatip lisesine yoğun bir talep olduğunu hatırlattı ve durumun geçici olduğunu bildirdi.

 

Çakır, “Akçakoca’da imam hatip lisesine ve ortaokuluna büyük bir talep var. Biz Orhangazi ilokulunu tamamen boşaltacağız. Biz orayı tamamen bir kültür, bir yaşam merkezi haline getirmek istiyoruz. Kültür Bakanlığı müsteşarıyla görüştüm, bu konuda bize her türlü desteği vereceklerini söylediler. O bölge zaten Milli Emlak’a ait bir bölge. O okulumuz Abdüllhamit döneminde yapılmış 6 okul içerisinden ayakta kalan 2 okuldan biri. Dolayısıyla tarihi bir döneme haiz bir okul. Bu okulu canlandırmak istiyoruz. Fakat bir kültür merkezi yapıp da senede 3-5 günlüğüne de kullanmak istemiyoruz. Biz Orhangaziye ne yapabiliriz diye konuştuğumuzda gördük ki o okulun 118 öğrencisi var ve bunun 85’i taşımalı eğitim görüyor. Taşımalı sitemden faydalanan öğrencileri başka okullara verdiğimizde okulda çok az öğrenci kalıyor…24 derslikli okulumuz bitene kadar, şu anda Orhangaziye geçici olarak kullanılacaki eğer kurtarıyorsa yalnızca erkek çocukları alalım istiyoruz. Kurtarmıyorsa lise kısmına kız ve erkek çocukları birlikte almayı düşünüyoruz. O okul olmazsa da biz ticaret lisesini yapacağız ya da başka bir yeri yapacağız. Olayı başka bir yere çekmeye gerek yok.”dedi.

kaynak: akçakocatv