İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Gençlik Kolları Başkanı Dilara Kefeli ile birlikte yaptığı açıklamada, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile ilgili Düzce’de yaşanan sıkıntıların çözümü noktasında ilgili kurumların nasıl bir çalışma yaptığını sorguladı.

Er, “Kısa adı ile EBA olarak bilinen, Eğitim Bilişim Ağı, Türkiye'de Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan sosyal nitelikli eğitsel elektronik içerik ağı olarak tanımlanmakta olup, pandemi sebebi ile yüz yüze eğitim noktasında yaşanılan sıkıntıları telafi etmek ve öğrencilerin eğitim hayatlarının aksamasının önüne geçmek amacı ile uygulamaya konmuştur. İlgili sistemde Türkiye çapında belirli sorunlar olduğu kamuoyuna yansımakta, öğrencilerin internet ağına erişim sıkıntıları, internetsiz alanlarda ders görülememesi ve tablet, bilgisayar ve akıllı telefon eksikliği bilinen en temel problemler olarak göze çarpmaktadır.” ifadelerini kullandı.

EBA sisteminde yaşanan aksaklıklarla ilgili İyi Parti Düzce il ve ilçe teşkilatlarına çok sayıda şikayet ulaştığını vurgulayan İl Başkanı Er, “Çocuklarımızın eğitiminin imar ve iskan faaliyetlerinden çok daha önemlidir.” diyerek, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve internet sağlayıcıyı Türk Telekom’a cevaplaması için şu soruları yöneltti: 

1) Düzce’de EBA üzerinden kaç öğrenci eğitim almaktadır?

2) EBA üzerinden eğitim alan öğrencilerimizden internete erişim problemi yasayanlarının sayısı kaçtır?

3) Kaç aile veya öğrencinin bilgisayar veya tableti yoktur ve bu sebeple eğitimden geri kalmaktadır?

4) Valiliğimize veya Milli Eğitim İl Müdürlüğüne EBA’ya erişim ve/veya bilgisayar-tablet eksikliği sebebi ile aileler tarafından başvuru yapılmış mıdır? Kurumlarımız halkımıza bu konuda aydınlatıcı bilgiyi ne zaman ve ne şekilde verecektir?

5) Türk Telekom’un internet erişiminde yaşanan sıkıntıda Düzce özelinde kurumsal bir sorumluluğu  var mıdır? Telekom müdürlüğü kaç aydır vekaleten yürütülmektedir?

6) Düzce’de çocuğunun eğitimi için evine internet bağlatmak isteyen bir aile ortalama ne kadar süre sıra beklemektedir? Telekom’un alt yapı ile alakalı Düzce’de yapmayı planladığı yatırım var mıdır? Mevcut sıkıntılar alt yapı eksikliği sebebi ile mi yaşanmaktadır?

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr