Düzce Bilim Sanat Merkezi'nde 69 IQ'su yüksek öğrenciye özel eğitim verilecek. Zeka seviyesi yüksek öğrenciler, eğitim seviyesi yüksek öğretmenler tarafından eğitilecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 43 ilde bilim sanat merkezi olduğunu dile getirerek, Düzcenin bu konumda 44. sırada olduğunu söyledi. Bilim sanat merkezlerinin faaliyet amacını, diğer yaşıtlardan farklılıklar gösteren çocukların özel eğitime tabi tutulmaları olarak gösteren Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, bilim sanat merkezinin Nusrettin mahallesinde ki eski milli eğitim binasının yanında bulunduğunu ve her türlü alt yapının hazır olduğunu söyledi.


Sezer ayrıca merkezin, hiçbir öğrenciyi birbirinden ayırmadan hak eden öğrencilerin eğitim göreceği bir kurum olduğunu dile getirerek, “geçen yıl tespit edilen 3. ve 4. sınıflardan 615 öğrenci elenerek içlerinden seçilen 69 öğrenci bu yıl bilim sanat merkezinde 4. ve 5. sınıflarda eğitim görecekler.” dedi. Öğretmenlerin eylülde atamalarının gerçekleştirileceğini söyleyen Sezer, atanacak öğretmenlerin normal prosedürün dışında olacağını ve şuanda bilim sanat merkezi için her şeyin yolunda olduğunu ifade etti.