Teknofest yarışmalarına katılan Düzce Üniversitesi ekibine imalat ve üretim kapsamında makine-teçhizat kullanımı ve bilgi paylaşımı ile önemli destek veren ve öğrencilerin bu alanda kendilerini geliştirmelerine büyük katkı sağlayan ASSAN Group’a yapılan ziyarete, Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Emin Yıldırız, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Tahir Güney ve Topluluk üyesi öğrenciler katıldı.

 Yapılacak çalışmalar ve iş birlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunulan ziyarette; Genel Müdür Emin Öner, Genel Koordinatör Erkan Seçkin ve Genel Müdür Yardımcısı Erol Topuz’un katılımları ile topluluk faaliyetleri, Teknofest vb. yarışmalar için farklı irtifada roket üretim süreçleri ve bu alanlarda farklı düzeylerdeki akademik çalışmaların kapsamı değerlendirildi.

Ayrıca uzay ve havacılık teknolojilerinde ülkemizin gelişimi ve gelecekteki çalışma alanları ile ilgili karşılıklı görüş ve öneriler paylaşıldı, iş birliklerinin artırılması konusunda görüş birliğine varıldı. Toplantı sonrasında ülkemizin bu alanda lider konumunda bulunan ve modern üretim teknolojisine sahip ASSAN Group Fabrikası, Genel Müdür Yardımcısı Erol Topuz eşliğinde ziyaret edilerek Ar-Ge merkezi de olan firmanın çalışmaları hakkında önemli bilgiler edinildi. 

Ziyaret sonunda Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Emin Yıldırız; “İki yıldır Teknofest’in roket yarışmalarına farklı irtifalarda katılıyoruz. Özellikle tasarım konusunda büyük yol kat ettik. Bu tür iş birlikleri, roket ve havacılık teknolojileri konusunda meraklı öğrencilerin gelişimine çok fazla katkı sağlamaktadır ve Assan Group ile olan iş birliğinin artarak devam etmesi bu noktada çok önemli ve değerlidir. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Tahir Güney ile yaptığımız ziyarette, ASSAN Group yöneticilerinin sıcak ve misafirperver ağırlamalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu iş birliğinin farklı alanlara da yayılması için akademisyenler olarak bizler de üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.” diyerek görüşlerini aktardı.

Üniversiteden laboratuvar ve ekipman imkanı

Öte yandan Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin oluşturduğu topluluğa Düzce Üniversitesi, laboratuvar ve ekipman imkanları sunuyor ve akademik destek veriyor. Bu noktada Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Kara, öğrenci topluluklarının gelişmesine ve öğrencilerin topluluklardaki faaliyetleri ile donanımlarını artırmalarına büyük katkı sunuyor. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın özverili çalışmaları ve organizasyonları ile bu destek daha büyük anlam kazanıyor. Düzce Üniversitesi, her alanda olduğu gibi girişimci ve yenilikçi çalışmaları ile ülkenin milli uzay projesini tanıttığı bir dönemde, uzay bilimleri alanında da öğrencilerinin ufkunun açılmasına, yeni fikirlerin ve buluşların ortaya çıkmasına katkı sunuyor.