Girişimcilik alanında birçok işbirliğine imza atarak Türkiye’nin Girişimci Üniversiteleri sıralamasında 2013 yılı verilerine göre 5 basamak birden yukarı çıkan ve girişimcilik alanında yükselişini sürdüren Düzce Konuralp Üniversitesi, bu alanda yapılan çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, Özyeğin Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

 



Gerçekleştirilen imza törenine; Garnizon komutanı J. Kd. Albay Ramazan Akça, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Rektör YardımcıSI Prof. Dr. İsmail Ercan, Özyeğin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reha Civanlar, MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erhan Erkut ve Teknopark ortakları katıldı.



Törenin açılış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, girişimcilik alanında yapılan faaliyetlere değindi.



Şerifoğlu “Düzce Üniversitesi olarak kuruluş felsefemiz işbirliği, güç birliği, gönül birliği felsefesi ile hareket ederek değer üretmek” olduğunu belirtti. Türkiye’de kurulan teknoparklar arasında en çok sanayici ortağı olan teknoparkın Düzce Teknopark olduğunu söyleyen Şerifoğlu, “Girişimcilik konularına Üniversite olarak değer veriyoruz. Sanayicilerle birlikte yapılan projelerimiz var. Öğrencilerimiz direk olarak sahada eğitim görüyor. Sanayide yani işin içinde olan insanlar da üniversitemizde derslere giriyor. Akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi teknoparkta iş kurmaları konusunda destekliyoruz” ifadelerini kullandı.



Şerfioğlu’nun ardından konuşma yapan MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Erhan Erkut ise hayalini kurduğu bir projeyi gerçekleştirmenin memnuniyeti içerisinde olduğunu ifade eti.



Erkut, “Bu projeyi Funda Hocam ile gerçekleştirmekten çok mutluyum” dedi. Vakıf üniversitesi ile Devlet üniversitesinin böyle bir alanda işbirliği yapmasının önemine değinen Erkut, “Hepimiz Türkiye’nin refahı ve geleceği için çalışıyoruz, biz bu tür işbirliklerini her zaman destekliyoruz” şeklinde konuştu.



Son olarak konuşan Özyeğin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reha Civanlar ise yapılan bu protokolün diğer üniversitelere örnek olması gerektiğini vurguladı.



Civanlar, “Düzce Üniversitesi ile yapılan bu işbirliği anlaşması inşallah diğer Anadolu üniversitelerine ilham kaynağı olur. Biz Düzce Üniversitesi ile çalışmaktan çok mutluyuz” dedi. Üniversitelerin artık iş arayan öğrenci değil iş kuran öğrenciler yetiştirmesi gerektiğinin altını çizen Civanlar, bu tür merkezlerin Türkiye’de yaşanan istihdam sorununun da önüne geçeceğini söyledi.



Açılış konuşmalarının sonunda iki üniversite arasında Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Özyeğin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Reha Civanlar tarafından işbirliği sözleşmesi imza töreni gerçekleştirildi.



İmza törenin ardından Düzce Teknopark’ın kuruluşunda büyük emeği geçen ve 2013 yılında hayatını kaybeden Düzce Teknopark Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi merhum Neşet Kuyumcu adını ölümsüzleştirmek adına Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası’nın Katkıları ile “Düzce Teknopark Girişimci Merkezi Ecz. Neşet Kuyumcu Ofisi” açılış töreni gerçekleştirildi. Tören Teknopark Bahçesi’nde verilen kokteyle sona erdi. 

 

 

 

 

 

Haber;S.Kaşkır