Milli Eğitim Müdürlüğü’nde öğretmen atamalarıyla ilgili bilgilerin sızdırılması ve atamalar öncesinde yapılan sözlü sınavlarda genelde Eğitim Bir-Sen’e yakın öğretmenlerin sınavdan yüksek puan verilmesindeki kayırmalar olduğunu iddia eden Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak Öncü Ana Haber’e katıldı. İddialarının arkasında duran Çakmak, Aksini ispatlasınlar görevimi bırakırım ”dedi.

 

Çakmak, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu bilgiyi sızdırması başlı başına çok büyük bir skandaldır. Bu konuda Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı’ya sorular yönelttim. Ancak sorularıma cevap gelebileceğini düşünmüyorum. Bu sızdırma yapılmadıysa, atandıkları yerin bilgisi verilmediyse, tercih değiştirmek isteyen müdür yardımcıları olmadıysa, iptal ettirenler olmadıysa ben bu görevi bırakırım. Bu bilgiler nettir. Ama gördüğümüz bir haksızlık var birileri rahatsız olacak diye buna sessiz kalamayız. Bu olumsuzlukları dile getirmekten ben çok rahatsızım. Biz Eğitim Bir-Sen’le mücadele etmek için kurulmadık.” Dedi.

 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN CEVAP BEKLİYORUM

 

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Osman Çakmak, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atamalarla ilgili olarak soru sorduklarını ancak cevabın Eğitim Bir-Sen’den gelmesine de anlam veremediğini dile getirdi. Çakmak, “Ben Milli Eğitim’e soruyorum cevap başka yerden geliyor. Bir yaranız mı var, ne için ses geliyor sizden. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden cevap bekliyorum.” Dedi.

Haber: G. KARDUZ