Pandemi gölgesinde geçen bir yıl boyunca iyi bir lise kazanma hayaliyle hazırlanan ortaokul 8. sınıf öğrencileri, 6 Haziran 2021 Pazar günü Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) ter döktü.  Düzce’de 5 bin 311 ortaokul 8. sınıf öğrencisi kendi okullarında sınava katılım sağladı.

30 Haziran itibariyle LGS sonuçlarının açıklanmasıyla da öğrencilerde bu kez tercih heyecanı başladı. Öğrenciler 5 Temmuz’da başlayacak olan tercih öncesi, hayalleri yolunda okulları araştırmaya koyulurken Düzce’de sınavla öğrenci alan liseler ve kontenjanları da merak konusu oldu.

İŞTE OKUL OKUL AÇILAN KONTENJANLAR…

Geçtiğimiz nisan ayından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Düzce’de 2021-2022 eğitim öğretim yılı için merkezi sınav puanı ile öğrenci alacak olan proje okul sayısı 6'dan 9'a yükseldiği duyurulmuş böylece toplam kontenjan sayısı da 690'a çıkarılmıştı.

Yeni eğitim dönemi öncesi en yüksek kontenjan 180 öğrenci ile Düzce Turgut Özal Anadolu Lisesi’ne açılırken onu 120 kontenjanla Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi, 90 kontenjanla Düzce Fen Lisesi ve 60’ar kontenjanlar Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi, Mehmet Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takip etti. Akçakoca Emine Sevil Anadolu İmam hatip Lisesi ve Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için ise 30’ar kontenjan belirlendi.

Öte yandan 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren Akçakoca’da öğrenci kabulüne başlayacak olan liseyle il genelindeki fen lisesi sayısı da 2'ye yükseldi. Fen bilimleri eğitiminde bölgede markalaşma hedefiyle yola çıkacak olan okul önümüzdeki dönem 60 öğrenciyle eğitim hayatına başlayacak.  Açılan kontenjanlara yerleşecek olan öğrenci sayısı 690 olurken, sınava giren diğer 4 bin 621 öğrenci ikametlerine en yakın liseye yerleştirilecek.

TERCİH SÜRECİ NASIL İLERLEYECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, lise tercihleri 5-11 Temmuz tarihleri arasında alınacak. 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihleri ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılması ise zorunlu olacak.