1999 yılında yaşanılan iki depremin ardından Düzce’de eğitimin aksamaması için geçici olarak yaptırılan prefabrik okul binalarının yerine yenilerinin yapılması için kimi okullarda yaz döneminde çalışmalar sürerken kimi okullarda ise yeni eğitim-öğretim yılı öncesi bir çalışma henüz başlamadı. Düzce’nin eski Valisi Ali İhsan Su’yun 2015-2016 eğitim öğretim yılında hiçbir prefabrik okulun kalmayacağını ifade etmesine rağmen gidişat, bu sözün gerçeğe dönüşme şansını azaltıyor.
2015-2016 eğitim öğretim yılı için Düzce’de merkezde yer alan prefabrik okulların son durumları dikkat çekiyor. 1999 depremi sonrası yıkılan okul binası yerine prefabrik olarak yapılan Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi, yeni bina yapımı için yıkım çalışması sürüyor.

Yıllardır yeniden inşa edilmeyi bekleyen Azmimilli Ortaokulu ile Nusrettin Mahallesindeki Atatürk İlk ve Ortaokulunda ise herhangi bir çalışma başlamadı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Düzce’ye verdiği okul sözü için Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Abdülkadir Albayrakoğlu, ilk kazmanın Eylül ya da Ekim ayında vurulacağını meclis toplantısında ifade etmişti.

Atatürk ilk ve ortaokulunun prefabrik binası yerinde dururken, okulun hemen karşısındaki eski milli eğitim binası TOBB okulu için yıkılmaya başlandı.Azmimilli Mahallesi sakinleri ise çocuklarının yıllardır prefabrik binada eğitim görmesine tepki göstererek okulları için siyasilere ve yetkili bürokratlara sıranın kendilerine ne zaman geleceği sorusunu yöneltiyor.

Haber;Y.SEVER