Yarışmada Düzce Üniversitesi öğrencileri Fadime Kırmızı, Talha Ataman, Aslı Şura Akyol ve Onur Salık; Haber Yayıncılığı Televizyon Haberi kategorisinde Her Evde "Narkotik Anne" ile Sessiz Kadınların Sesi "KADES"; Televizyon Yayıncılığı Televizyon Programı kategorisinde “Gece Kartalları”, Dijital Video İçerik Formatı kategorisinde ise “Değişimin Kalıcılığı” başlıklı projeleri ile finalde yarışmaya hak kazandı.

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, projeleri için yoğun emek sarf eden öğrencilerin finale kalmasından son derece mutlu olduklarını ifade ederek öğrencilere başarılar diledi. Düzce Üniversitesi’nin medya alanında da adından söz ettirdiğini belirten Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, projelerin akademik danışmalığını yürüten Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Evren Günevi Uslu ile Öğr. Gör. Murat Uslu’ya emekleri için teşekkür etti. Dr. Öğr. Üyesi Evren Günevi Uslu ile Öğr. Gör. Murat Uslu ise öğrencilerin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da elde edecekleri başarılı derecelerle Düzce Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil edeceklerini vurguladılar.

Her Evde "Narkotik Anne" projesi, Emniyet Genel Müdürlüklerinin binlerce genci daha uyuşturucu ile tanışmadan bu illetten kurtulmalarında göstermiş oldukları emek ve çalışmaları kamuoyuna aktarılmasını sağlarken, Sessiz Kadınların Sesi "KADES" projesi ile kadınlara ve çocuklara karşı şiddet ve taciz gibi istenmeyen eylemlerin engellenmesi adına devlet tarafından tasarlanan acil müdahale uygulaması KADES’in tanıtılması amaçlanıyor.

“Gece Kartalları” projesi ile, güvenliği destekleyici bir unsur olan bekçilerin, kamuoyu tarafından bir emniyet mensubu oldukları, kolluk kuvvetlerinde aktif ve faal görev aldıkları mesajı aktarılırken, “Değişimin Kalıcılığı” projesi ise, şekli biçimi sürekli değişen ama değeri giderek artan paranın, madeni paradan kripto paraya değişimi etkili bir şekilde anlatılıyor.

2020 yılında düzenlenen TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Müjdat Demir, Haber Yayıncılığı Televizyon Haberi kategorisinde “Görünmez Kahramanlar” başlıklı çalışmasıyla, birinci olarak Düzce Üniversitesi’ni gururlandırmıştı.

Düzce Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Bu yıl da TRT Geleceğin İletişimcileri 2021 Yılı Yarışması’nda Üniversitemizi temsil edecek Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerimize gösterdikleri yoğun emek için teşekkür ediyor, yarışmada başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.