Düzceli yazar İlhan Akın’ın, toplumun maddi ve manevi değerlerini gözeterek kaleme aldığı “İstersem Ben de Başarırım” adlı kılavuz hikâye kitabı çerçevesinde yürütülen “Aile İçi Kitap Okuma ve Değerler Eğitimi” projesi Samsun’da ilgiyle karşılandı.

Öğrenciyle birlikte aile bireylerini de kitap okuma etkinliklerine dahil ederek okumayı alışkanlık olmaktan çıkarıp “zevk”e dönüştürmek ve aile içinde ortak bir “Okuma Hafızası” geliştirmek amacına yönelik olan proje 14 Mart 2022 günü yapılan tanıtım programıyla Samsun il genelinde uygulamaya konulmuştu.

Samsun Valiliği, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ARGE çalışanlarının katkılarıyla Samsun için kaleme alınan “İstersem Ben de Başarırım” adlı kılavuz hikâye kitabını, 20 bine yakın ilkokul 3. sınıf öğrencisine farklı bir okuma anlayışı kattı.

Bugüne kadar 33 kitap kaleme aldı

Bilindiği gibi çeşitli dünya medeniyetleriyle ilgili 33 kitabı bulunan Yazar İlhan Akın’ın eğitimle ilgili çeşitli projeleri ve hikâye kitapları da bulunuyor.

Samsun için hazırlanan proje, ailece kitap okumayı zevk haline getiren ve bunu bir kültür vazifesi sayan; böylece duygu ve düşüncelerini özgürce ifade eden; kendini bilen, dünüyle barışık, geleceğe güvenle bakan; kendi öz değerlerinden aldığı güçle ayakları üzerinde durabilen, erdemli, hakkaniyetli, konuşan değil üreten bir gençlik yetiştirmeyi hedefliyor.

Proje değerlendirme ve Yazar-Öğrenci buluşması kapsamında Samsun’a davet edilen Yazar İlhan Akın birçok okulda öğrencilerle söyleşi yapıp kitap imzaladı. Samsun ili genelinde kabul gören, şehre, okullara ve öğrencilere heyecan ve canlılık getiren projenin devamını dileyen yazar Akın, Samsun Valiliği, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ARGE birimi, tüm ilçe ve okul müdürlükleri, veliler ve özellikle de öğretmenlere teşekkür ederek Samsun ziyaretini tamamladı.

İlhan Akın kimdir?

Düzce’nin Muncurlu Köyü’nde doğdu. Çeşitli okullarda sınıf öğretmenliği ve Türkçe öğretmenliği yaptıktan sonra, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Meslek Yüksek Okulu’nda Türk Dili Dersi verdi.

Düzce Meslek Yüksek Okulu’nda on bir kişilik öğrenci grubuyla “Tabelalardaki Dil Kirliliği” adlı proje çalışması yapıp YÖK ve Millî Eğitim Bakanlığı’na gönderdi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü’nde açılan Yazarlık Atölyesi’nde Edebi Yazı Dersi verdi. Ayrıca Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Birliği (İLESAM) tarafından “2012 Yılının Romancısı” seçildi.

“2016 Yılı 53.Ulusal, 27.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Kısa Öykü Yarışması”nda dereceye girdi.  Kitapları Hindistan, Japonya, Arabistan, Ukrayna, Kafkasya, Yunanistan ve Avrupa Devletleri tarafından ilgiyle karşılandı.