Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit başkanlığında ilçe müdürleri ve idarecileri ile düzenlenen toplantıda geçtiğimiz aylarda başlatılan kitap okuma kampanyası ele alınmış, İl Müdürü Yiğit, öğrenci ve velilerin kitap okurken gönderdikleri fotoğrafların projeye sağladığı olumlu katkı göz önüne alınarak sosyal medyada eğitimciler tarafından daha fazla paylaşım yapılmasını istemişti.

Bu çağrı üzerine harekete geçen Çilimli Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mevlüt Uçarcı, okul olarak kampanyaya olan desteklerini "Her Hafta Bir Kitap" parolasıyla devam ettirdiklerini açıkladı.

“Düzceli öğrenci ve veliler okumanın tadına farkına varıyor”

Müdür Uçarcı, sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımında, okul öğrencileri ve velilerine hitaben şöyle konuştu:

“Sevgili öğrenciler, kıymetli veliler; Düzce İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu ‘Öğretmenim Yanı Başımda Kitabım Başucumda’ projesi kapsamında tüm Düzceli öğrenci ve veliler akşam 20.00-20.30 saatleri arasında televizyonlarını kapatıyor, telefonlarını bir kenara bırakıyor ve kitap okuyor. Herkes adeta sevilen bir televizyon dizisini bekler gibi akşam okuma saatini bekliyor. Düzceli öğrenci ve veliler okumanın tadına, güzelliğine ve farkına varıyor. Bu projeye sen de katıl Türkiye.”

Parola: "Her Hafta Bir Kitap"

Çilimli Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mevlüt Uçarcı ayrıca “Çilimli Anadolu Lisesi olarak Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı Öğretmenim Yanı Başımda Kitabım Başucumda projesine yeni bir boyut kazandırarak "Her Hafta Bir Kitap" parolasıyla okulumuz öğretmenleri aileleriyle beraber rol model olarak her hafta bir kitap okuyor. Bu bağlamda Öğretmenim Yanı Başımda Kitabım Başucumda projesine de destek oluyor.” ifadelerini kullandı.

Protokolden büyük destek

Öte yandan Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediyesi Başkanı Dr. Faruk Özlü ve milletvekilleri başta olmak üzere il protokolü de sosyal medya hesapları üzerinden tüm Düzceliler’i saat 20:00-20:30 arasında kitap okumaya çağırarak, kampanyaya destek vermişti.

HABER: C.ÜSTÜNER