Sağlık Yönetimi Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Şahin, Sağlık Yönetimi Topluluğu Başkanı Sema Tıkman moderatörlüğündeki programın açılışında; öğrenimlerini sürdüren Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencilerinin mezuniyetten sonraki kariyer planlamalarını şimdiden yapmaları gerektiğinin ve bu konuda donanım kazanmalarının çok önemli olduğunu ifade etti.

Programa bağlanan Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Enver Bozdemir, Doç. Dr. Emel İştar Işıkçı ile Dr. Öğr. Üyesi Dilek Şahin de mezunların kariyer yolculuğundaki işyeri stajı, Yabancı Dil, KPDS ve ALES sınavlarının öneminden bahsederek öğrencilerin derslerde aldığı teorik bilgilerin pratik ile desteklenmesi gerektiğini dile getirdiler.

Düzce Üniversitesi mezunları; Esenyurt Üniversitesi Öğr. Gör. Yusuf Karaşin, 7 Aralık Üniversitesi Öğr. Gör. Tuba Arslan ve Özel Şar Hastanesi Faturalama ve Tahakkuk Bölümü Görevlisi İsmet Haberal da programa katılarak bilgi ve deneyimlerini paylaştı. Eğitimlerini Düzce Üniversitesi’nin çok iyi bir öğretim kadrosundan aldıklarını belirten Öğr. Gör. Yusuf Karaşin, sahada bunları pekiştirdiklerini vurgulayarak akademik yolculuğundan kesitler sundu.

Öğr. Gör. Tuba Arslan ise Sağlık Yönetimi Bölümü’nden aldığı bilgi birikimini staj, Yabancı Dil ve ALES sınavları ile pekiştirdiğini, hedefini okurken belirlediğini sözlerine ekledi. İsmet Haberal ise çalıştığı kurumdaki işleyişten söz etti. Öğrencilerin öğrenimlerini sürdürürken özellikle hastanelerde staj yaparak veya kısmi zamanlı statüde çalışarak kendilerini geliştirmelerinin çok yararlı olacağını söyleyen Haberal, hastanelerde özellikle kalite biriminde çalışmalarının faydalı olacağına işaret etti.

Katılımcıların öğrencilerden gelen yoğun sorulara kapsamlı şekilde cevap verdiği programın sonuç bölümünde, Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Şahin, konuşmacıların verdiği bilgileri özetledi ve “Mezunlarımızla Kariyer Yolculuğu” programını gelecek zamanlarda tekrarlayacaklarını ifade etti. Program, Prof. Dr. Enver Bozdemir, Doç. Dr. Emel İştar Işıkçı ve Topluluk Başkanı Sema Tıkman’ın Topluluk öğrencilerine teşekkür etmesi ve başarı temennileri ile sona erdi.

HABER: Savaş ARI