25080

Düzce Valisi Vasip Şahin, 2010-2011 eğitim öğretim yılının birinci döneminin son günü Yığılca ilçesine yaptığı ziyaretler sırasında uygun görmediği bir durumla karşılaştı.

25081

Yığılca programının son kısmı olan Tıraşlar Köyü'ne giden Vali Şahin, köyde bulunan Şehit Er Recep Erdoğan İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Şahin, şehir merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan köydeki 1,2,3,4 ve 5'inci sınıf öğrencilerinin aynı sınıfta ders görmesinin uygun olmadığını söyledi.

25082

Velilerin, çocuklarının köy okulunda okutmak istediğini söyleyen köy muhtarı Varol Erdoğan'a, velileri ikna etmesini söyleyen Vali Şahin, Kaymakam Nuri Gezici'ye de konuyla ilgilenmesi konusunda talimat verdi.

25083

Vali Şahin, biz devlet olarak eğitime her türlü desteği sağlıyoruz. Ulaşım ve yemek konusunda da öğrenciler sıkıntı çekmeyecekler dedi. Okulun önünde velilerle de konuşan Vali Şahin, çocukların daha iyi ortamlarda eğitim alabilmeleri için 3 km taşıma ile şehir merkezine göndermelerini istedi.

25085

Önümüzdeki yıl Tıraşlar Köyü'ndeki Şehit Er Recep Erdoğan İlköğretim Okulu'nda eğitim öğretim gören 14 öğrencinin taşımalı eğitimle ilçe merkezinde bir okulda daha iyi şartlarda eğitim görmesi bekleniyor. Düzce genelinde toplam 70 okulda birleştirilmiş sınıf bulunuyor ve bunun 16'sı Yığılca ilçesinde.

25086

Haber; Ş. ÇAKIR