İlçelerde bu yıl açılan Meslek Yüksek Okulları eğitim öğretime de başlamaya hazırlanıyor. Kaynaşlı MYO'da da bilgilendirme toplantısı yapılırken toplantıya Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal, Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayhan Şamandar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Düzce Üniversitesi'nin 2006 yılında eğitime açılması ile Kaynaşlı'da Meslek Yüksekokulu kuruluşu için 2007 yılında başlatılan çalışmalar incelemelerin ardından kabul edildi.

Kaynaşlı MYO Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal tarafından Düzce Üniversitesi'ne tahsis edilen Belediye Hizmet binasında faaliyete başladı. Resmi açılışı ise 7 Kasım'da yapılacak.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ayhan Şamdar Okullarının Teknik programlar olarak, yapı ressamlığı, harita kadastro, çevre kirliliği ve kontrolu, lastik ve plastik programları; iktisadi ve idari programlardan ise Uluslararası lojistik programlarından oluştuğunu söyledi. Şamandar, açılan programlardan yapı ressamlığı programına 25, harita kadastro programına 29 ve Uluslararası lojistik programına ise 23 öğrencinin kayıt yaptırdığını belirtti. Şamandar, amaçlarının Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu öğrencilerini okudukları alanda uzmanlaşmaya ve güncel teknolojiyi kullanarak bilgilerini sürekli yenilemeye yönlendirmek, alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerini sorumlu meslek elemanı anlayışı ile birleştirip toplumda iyi birer yer almalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu'nun Fiziki yapısı hakkında da bilgiler veren Şamandar, okulun, 2 bilgisayar laboratuvarı, teknik resim laboratuvarı, internet, kütüphane, 8 adet derslik, kantin yemekhane ve akademik idari bilimlerden oluştuğunu ifade etti.