Oyak Liseler arası Matematik yarışmasının 7. yılında, Düzce İl Birincileri düzenlenen törenle açıklandı. Düzenlenen törene, Düzce Valisi Bülent Kılınç, Oyak Beton Genel Müdürü Ramazan Yüce, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Matematik yarışmasına katılan Düzce genelinde 17 İlköğretim okulu öğrencileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Vali Bülent Kılınç,Temel bilimlerin önemine dikkat çekilmesi gerektiğini belirterek ''Dünya'da olduğu gibi Ülkemizde temel bilimler göz ardı edilen bir dal. Öğrencilerimiz tarafından bu temel bilimlere ilgisizlik görülmektedir. Bir örnek vermek istiyorum. Bu gün Amerika'da bile temel bilimlere öğrencilerde ilgi göstermiyor bu nedenle bu ülkeler,Matematik olsun diğer temel bilimlerde olsun,yabancı ülkelerden bilim adamları transferi yapmak zorunda kalıyorlar. Oysaki özellikle Matematik günlük yaşamımızda her zaman var olan bir bilim dalıdır. Bu temel bilimlerin gelişmesi için öğretmenlere çok önemli görevler düşmektedir'' dedi.

Vali Kılınç, “öğrenciler her türlü sınavlar sonrasında ödüller almaktadır. Oysaki onları yetiştiren öğretmenlerinde ödül alması gerekmektedir. Biz Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün organizasyonu ile bu yıl sonunda başarılı olan öğretmenlerimizi yurt dışına tatile göndererek ödüllendirmek istiyoruz. Bununla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğümüzce çalışma başlattık ve bu yaz tatilinde başarılı öğretmenlerimizi ödüllendireceğiz'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Düzce'de yarışmaya giren 17 İlköğretim okulu Müdürlerine bin 500 TL tutarında alışveriş çeki verildi. Düzce İl Birincisi Merkez Anadolu Öğretmen Lisesi, ikinci Gümüşova İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Anadolu Lisesi ve üçüncü Merkez Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencileri plaket ve 1'er cumhuriyet altın ile ödüllendirildi.