Düzce Üniversitesi 'nde kayıtlar tamamlanadursun, barınma telaşına giren öğrenciler içinde en fazla kız öğrenciler çile çekiyor.İki metropol şehrin ortasında olan Düzce'yi fiziki şartları, yeşil olma özelliği gibi artılarını dikkate alarak tercih ettiklerini dile getiren öğrenciler, barınma sorunun büyük sakıntı yaptığını dile getirdiler.

Kayıt olan öğrenciler içinde en fazal kız öğrencilerin yer bulma sorunu yaşadığını belirten veliler, bayram öncesi olmasına rağmen Düzce'ye gelerek "kızları için ev ve yurt arayışı içinde olduklarına" tanık olduk..

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)'nun öğrenci potansiyelinin Düzce Üniversitesi'nin öğrenci kaydıyla eşdeğerde olmamasından kaynaklandığını  hatırlatan Yetkililer, KYK'nın kapasitesinin ihtiyacı karşılamadığı gibi özel yurtların da tamamen dolmasının bu ihtiyacı "acil" hale getirdiğini vurguladılar..

Ekonomik şartların gün geçtikçe ağırlaşması kayıt için Düzce'ye gelen öğrencileri ve öğrenci velilerini  kara kara düşündürüyor.Düzce merkezde uzun zamandır yıkılamadan bekletilen Atatürk Bulvarı'nda bulunan KYK'ya ait binanın yıkılıp temizlenmesine rağmen Düzce'de ciddi anlamda ve geniş kapasitede Kız Yurtları yapımını zorunlu kılıyor.

 

Bayram öncesi Düzce'de "ev arama telaşına giren" öğrenci velileri, haber merkezimizi telefonla arıyarak " çasiz kaldıklarını" dile getirdiler. Düzce'yle ilgili imajı zora sokacak bu belirsizliğin Düzce'yi idare edenler tarafından dikkate alınmasını isteyen misafir öğrenci velileri "Üniversite kenti olmak isiyorsanız, bizim gibi dışarıdan gelen öğrencilerin barınma ihtiyacıın giderin" dediler.

Şimdi herkes özellikle dışarıdan gelen öğrenciler ve öğrenci velileri,  çaresizlik içinde bir an evvel yurt ihtiyacının karşılanmasını bekliyor.

HABER;E.TAYHAN