Düzce Merkez ve İlçelerinde 6 haftadan bu yana devam eden yaz okulu eğitimleri renkli anlara sahne olmuştu.

Sportif faaliyetler, piknik aktiviteleri gibi çocuklara Camiyi sevdirecek etkinlikler düzenlenerek hem dinlerini öğrenmeleri hem de camiyi sevmeleri amaçlanan çocuklar, bugün itibariyle eğitimlerini tamamladı.

İlimiz genelinde bütün Camilerde olduğu gibi Körpeşler Mahallesi Mevlana Camii’nde de bu etkinlikler doludizgin yaşandı.

Eğitim süreci boyunca Cami Müezzini Ali Coşkun ve hayırsever vatandaşlar tarafından organize edilen faaliyetler kapsamında öğrencilere dondurma, baklava, pide ayran, köfte ekmek gibi ikramlarda bulunularak Camiyi sevmeleri amaçlanmıştı.

“Küçük fedakârlıklar yavrularımızın geleceğini korur”

Cami sevgisinin küçük yaşlarda aşılanması hayat boyu bu bağlılıkla devam etmenin en önemli detaylarından biri olduğunu savunan Coşkun, “bu tür küçük fedakârlıklar yaparak yavrularımıza Camiyi sevdirmemiz, ileriki zamanlarda onların hem kötü yollara düşmesine engel olur hem de amel defterimizde kapanmayan sayfalar açar1 ifadeleriyle özetledi.

Eğitim süreci boyunca çocukların eğlenerek keyif almaları için büyük gayret sarf eden Ali Coşkun, bugün düzenlenen Hatim Merasiminde erkek öğrencilere takke ve tesbih, kız öğrencilere ise şal hediye etti.

“Yazdan kalan Cami hatırası olsun istedik”

Bu hediyeleri günlük hayatlarında kullanarak Camiyi hatırlamaları ve bir Cami hatırası olarak saklamaları bile Cami sevgisini aşılamanın bir basamağı olduğunu ifade eden Coşkun: “bu yaşlarda onlara kendilerini özel hissettirecek davranışlar, hayat boyu minnettar kalmalarını sağlar.

Yıllarca bu hediyeleri saklayacaklarına ve her fırsatta o hediyeleri kullanabilmek için evde ve ya camide namaz kılmak isteyecekler inşallah” diyerek, çocuk psikolojisinin çok ehemmiyetli bir konu olduğunun altını çizdi.

Öte yandan mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar, aldıkları eğitimlerden ve gerçekleştirilen sosyal aktivitelerden çok keyif aldıklarını dile getirerek, tekrar camiye geleceklerini ifade ettiler.