“Düzce Kodluyor Projesi” meyvelerini vermeye başladı. İki yıldır yürütülen proje kapsamında 23 ortaokuldan 117 öğrenci ve 20 öğretmenin katılımıyla yapılan “Düzce Kodluyor Projesi” yılsonu sergisi ile bugün Düzce Valiliği bahçesinde kurulan stantlarda ortaya çıkan çalışmalar sergilendi.



Kurdele kesimi ile başlayan stantların açılışına Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile Yardımcısı Hasan Bağcı, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, öğretmen ve öğrenciler katıldı.



“Geleceğin mesleği bu; çocuklar bizden çok ileri”

Açılışın ardından bir konuşma yapan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, şunları kaydetti:

“Bugün Düzce Kodluyor Projemizin ürünlerini hep birlikte 1 gün boyunca sergileyeceğiz. Tabii burada Düzce ilimizde kodlama eğitiminde iyi bir aşamaya geldik. 2 yıl önce başlayan bu çalışma şu anda 82 okulumuzda devam ediyor. Bu gayet güzel bir rakam ve 13 binin üzerinde öğrencimize kodlama eğitimini aldırmış olduk. Bu kodlama artık geleceğimize yön veren en önemli eğitimin başında geliyor. Bilgi işlemin ana teması buna dayanıyor. Çocuklarımız aslında hepimizden çok yetenekli. Bu yeteneklerini biz ortaya çıkartmak için uğraşıyoruz. İlk Hürriyet Ortaokulu’nda başlamıştı. Yerel bir proje olarak başladı. Şu anda baktığımızda Türkiye’nin pek çok yerinde bu projenin uygulanmaya başladığını görüyoruz. Çocuklarımız için ufuk açıcı olur. Çünkü geleceğin mesleği bu. Çocuklar bizden çok ileri. Gerçekten çok yaratıcı güzel fikirleri var. Bunları uygulamaya koyuyorlar kodlama bağlamında. Bilgisayara bilgi işleme çok yakınlar. İstikballeri çok iyi.”



“Kodlama artık geleceğin Türkiye’sinde; çocuklarımızı bu alanda yetiştirmemiz gerekiyor”
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise, şöyle konuştu:

“Düzce Kodluyor Projemizi yaklaşık 2 yıldır uyguluyoruz. Bu kodlama alanında Türkiye’de öncü illerdeniz Düzce olarak. Bunu zaman zaman farklı oturumlarda yetkili kişiler de söylüyorlar. Biz Düzce’de yaklaşık 2 yıldır 13 bin öğrencimize kodlama eğitimi verdik farklı düzeylerde. Öğrencilerimizin merakı fazla. Bu da bizi mutlu ediyor. Çünkü görüyoruz ki kodlama artık geleceğin Türkiye’sinde geleceğin dünyasında çok önemli bir alan. Bizimde çocuklarımızı bu alanda yetiştirmemiz gerekiyor. Bu alanda gerçekten istekli öğretmenlerimiz var. Biz bu öğretmenlerimize her türlü desteği de saplıyoruz.”



Açılışın ardından gün boyu açık kalacak stantlar, Düzce merkezde bulunan okullar ve öğrenciler tarafından ziyaret edildi.

Haber: Ö.YILMAZ