Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan bilgilendirme şöyle: “2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında ve Güvenli Sistem yaklaşımı çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli trafik personeli ile İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli jandarma trafik personeline İl Sağlık Müdürlüğü’müzce temel ilk yardım eğitimi verildi.

Söz konusu eğitimde, eğitmenlerimizce “Temel Yaşam Desteği, Hava Yolu Tıkanıklığı, Kanamalar ile Hasta ve Yaralı Taşıma Tekniği” ile ilgili konularda bilgiler verildi. Kursiyerlere 16 saatlik teorik eğitimle birlikte, maketler üzerinde pratik uygulamalar yaptırılarak aldıkları teorik eğitimin pekiştirilmesi sağlandı.”

Açıklamada Düzce İl Sağlık Müdürümüz Dr. Yasin Yılmaz’ın görüşleri de yer aldı. Trafik kazalarında can kaybı ve yaralanmaları azaltmak amacıyla topluma yönelik temel ilk yardım eğitiminin yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirten İl Müdür Yılmaz, trafik kazaları sonucunda olay yerine ulaşan emniyet ve jandarma trafik personeline yönelik temel ilk yardım eğitimlerinin yapıldığını ve söz konusu eğitimlere yıl boyunca devam edileceğini belirtti.