Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, "Sınava Dayalı Yönetici Atamaları“ kapsamındaki sözlü mülakat sınavına gölge düşürülmemesi çağrısında bulundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Çakmak, Türk Eğitim-Sen olarak yönetici atamada sözlü sınavın getirilmesine gündeme getirildiği günden itibaren karşı çıktıklarını hatırlatarak "Kimi illerde sona eren sözlü sınav sonuçlarına baktığımızda kaygılarımızda haklı olduğumuzu, sözlü sınavın siyasi kayırmalara vesile olarak kullanıldığını görmekteyiz."dedi.

Düzce'de daha önceden şube müdürlüğü görevlendirmelerinde kayırmalar yapıldığını öne süren Çakmak, yapılanların Düzce’nin eğitimine zarar verdiğini belirtti.

HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYMALI

Çakmak, "İlimizde okul müdürü olacak arkadaşlarımız yarından itibaren sözlü sınava tabi tutulacaklar. Bizim bu sözlü sınavda beklentimiz eğitimin ilkelerinin tek değerlendirme ölçütü olması ve adaletin tesis edilmesidir. Adalet etki altında kalmayacak insanlarla tesis edilebilir. Ancak baktığımızda beş kişilik mülakat komisyonundan üçünün Eğitimbirsen üyesi olduğunu görmekteyiz. Bu üç Eğitimbir-Sen’li üyeden ikisini bakanlık önerdi. Ben buradan Memur-Sen başkanı Orhan KILIÇ ve Eğitimbir-Sen Şube Başkanı Ömer Faruk ÇELEBİ’ye sormak istiyorum: Bu iki arkadaşın şube müdürü olarak görevlendirilmesinde referans olduğunuzu basından açık olarak dile getirmiştiniz. Bu komisyona görevlendirilmelerinde de referans oldunuz mu? Komisyondan kendi üyelerinize pozitif ayrımcılık yapılması konusunda bir beklentiniz var mı?Herkes elini vicdanına koymalı. Eğitim camiası bize yakışmayacak haksızlıkları konuşmamalı. Düzce’de gerek siyasette gerek bürokraside sorumluluk makamında olan insanlar hizmet söz konusu olduğunda birbirlerini başarısızlıkla suçlarken atamalarda, kadrolaşmada aslan kesiliyorlar. Bu ayıptır, günahtır. Adalet olmadan başarı olmaz. Adaletin tesis edilmesi en büyük değerdir."ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR