Orman ürünleri imalat ve perakende ticaretini kapsayan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası 3. Meslek Komitesi kalifiye eleman noktasında ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim verilmesi için Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nin kapısını çaldı. Komite üyeleri, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Dekan Yrd. Doç. Dr. Akif Keten, Orman Fakültesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Prof. Dr. Mehmet Budakçı ve Orman Fakültesi Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Ciritçi ile bir araya geldi.

Gerçekleşen ziyarete; Düzce TSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Coskun, Meclis Üyesi Hikmet Mutlu, 3. Meslek Komitesi Başkanı Şahin Bircan ve Komite Üyesi Rasim Mercan hazır bulundu.

Buradaki incemeler ve istişareler sonucunda, Düzce Üniversitesi Orman Yüksek Okulu’nda sektörün ihtiyacına göre bölümlerin açılması talebi üzerinde yoğunlaşıldı. Açılacak yeni bölümlere öğrencilerin teşvik edilmesi ve ilgi duyması için staj imkanının önemli olduğuna dikkat çeken fakülte yönetimi, staj yapılacak yerlerin belirlenmesi, mezun olan öğrencilerin de aranan eleman statüsünde istihdam edilmesi ve iş garantisi verilmesi konuları üzerinde tavsiyelerde bulundu.

Program sonunda, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, konuyla ilgili gerekli bildirimlerin yapılacağını ifade etti.