Düzce Üniversitesi sosyal tesisleri konferans salonunda, İntekno yönetim kurulu başkanı Halil Kulluk’un, Hoşgörü ve İnovasyon’u konu aldığı konferansa Vali Yardımcısı Kemal Kahraman, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Halil Kullukla Boston’da bir konferansta tanıştığını ve Bilim ve Teknolojiyle tanışıldığından beri, topraktan uzaklaşıldığını ve Kulluk’un Boston’da yaptığı sunumdan çok etkilendiğini ve heyecanlandığını belirtti. Şerifoğlu ayrıca Düzce Üniversitesinin yüzünü Dünyaya açılmış bir Üniversite olarak bilim ve teknoloji dalında gelişirken ana doludan kopmayacaklarını ifade etti.

 

 

Yurt dışında eğitim gördüğü esnada, Amerika’da Mevlana şiirlerinin çok satıldığını görünce, Mevlana’yı araştırmış ve bazı şiirlerini çevirmiş olan Halil Kulluk konferansını sazende gurubu eşliğinde yaptı. 

 

Konuşmasında, insanların en güzel annelerinin kucağında öğrendikleri dil ile algılaya bildiğini belirtti. İstanbul Boğaz köprüsünden yola çıkarak köprülerin iki kara parçasını birleştirdiğinin sanıldığını, aslında gönülleri birleştirdiğini ifade etti. Konuşmalarında sık sık Mevlana şiirlerine de yer veren Kulluk, Mevlana’nın hayatından da bahsetti.