Düzce’nin Yığılca ilçesine bağlı bazı köylerde yaşanan internet sorunu, en çok Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan eğitim almak zorunda kalan öğrencileri etkiledi. İnternet erişimi sağlanamayan köylerde öğrenciler eğitim alamıyor.

"Üvey evlat muamelesi görüyoruz"

İnternet erişiminin olmadığı köylerden birisi olan Kırık Köyü Muhtarı Ramazan Arı duruma, “Köyümüzde 1 aydır internet erişimi yok! Çocuklarımız uzaktan eğitime bağlanamıyor. Biz bu konuda üvey evlat muamelesi görüyoruz” diye tepki gösterdi.

Yaptıkları tüm şikayet ve başvurulara rağmen bir sonuç elde edemediklerini ifade eden Arı, Öncü Haber aracılığı ile yetkililerden yardım isteyerek, “1 aydır köyümüzde internet yok. Bu yüzden öğrencilerimiz uzaktan eğitim alamıyor. Bu konuyu İnternet Altyapımızın sağlayıcısı olan Türk Telekom yetkililerine bildirmemize rağmen bugüne kadar bir sonuç alamadık. Bu konuda sesimizi duyurmanızı rica ediyoruz” dedi.

Yılgın: "Birçok Köyümüzde internet yok"

Konu ile ilgili Öncü Haber Merkezine konuşan AK Parti Yığılca İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Yılgın, internet sorununun ilçeye bağlı birçok köyde yaşandığını kaydetti. İlgili bütün yerlere şikâyette bulunmalarına rağmen bir sonuç elde edemediklerini dile getiren Yılgın, “Köylerimizde yaşanan internet sorunun bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bize bu konuda birçok şikâyet geliyor. Ama sonuç alamıyoruz” diye konuştu.

Baltacı: Konuyu Sayın Valimize İleteceğim"

Konu ile ilgili bir çok kez yetkili mercilere başvurduklarını ve bugüne kadar her hangi bir sonuç alamadıklarını vurgulayan Yığılca İl Genel Meclisi Üyesi ve MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Muhterem Baltacı ise, konun takipçisi olduklarını ifade ederek, “Konuyu Sayın Valimize ileteceğiz. Sayın Valimizin bu konu ile ilgili bize yardımcı olacağından eminiz” şeklinde konuştu.  

HABER: Savaş ARI