Okul öncesi eğitime erişimde fırsat eşitliğini sağlamak için çok sayıda proje yürüten Millî Eğitim Bakanlığı, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü. Böylelikle çocukların okul öncesi eğitime erişimini kolaylaştıracak önemli bir adım atıldı.

Okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğini ve okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını öncelikli hedefleri arasına alan Millî Eğitim Bakanlığı, salgın sürecine ilişkin güncel gelişmeler doğrultusunda nüfusun az ve dağınık olduğu yerleşim yerlerinde, okul öncesinde eğitim öğretim sürecinin kesintisiz devam edebilmesi için bir şubede bulunması gereken en az öğrenci sayısını yeniden belirledi. 

 5 yaş okullaşma oranının yüzde 100’e çıkartılması hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Akşemseddin İlkokulu’na bağlı olarak Kadıoğlu anasınıfı ve Çakırlar İlkokulu’na bağlı olarak Akyazı köyü anasınıfını hizmete açtı.

Ana sınıflarına ise öğrenciler ilgi gösterdi. Köylerde ana sınıfı açılım çalışmaları ise ilerleyen günlerde devam edecek. (İHA)