Ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) saat 10.00'da başladı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye tarihinin en fazla katılımlı sınavı olma özelliğini taşıyan Ortaöğretim KPSS sınavı, milyonlarca aday ter döktü. KPSS ortaöğretim sınavı için ülke genelinde yaklaşık 3 milyon 500 bin kişi, Düzce'de ise 23 bin 215 aday başvuru yaptı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınava girecekleri okulların önüne gelen adaylar, başlama saatine az bir süre kala kimlik ve güvenlik kontrollerinin ardından salona giriş yaptı. Adayların didik didik kontrolden geçirilmesi ile sınav salonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu. Ayrıca bu sınavda da adaylara, test için kullanacakları kalem ve silgi bulunan kutular dağıtıldı.

ADAYLARDAN SINAV YORUMU 
120 dakika süren ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın sonunda adaylara sınavlarının nasıl geçtiğini sorduk. Kimi adaylar sözelin zor, kimisi ise kolay olduğunu dile getirdi. İşte sınavdan sonra ilk yorumlar...

"Sınav güzeldi, Türkçe biraz zorladı çok şaşırtmalıydı ama genel olarak güzeldi. Çok sayıda memur alımı olıcakbimzim için büyük avantaj inşallah."
"Sınav fena değildi. Matematik ve Türkçe kolaydı. Evet onun dışında tarihten çok fazla aram iyi olmadığı için pek yapamadım. Yani 90 soruya yakın işaretledim. Ben aslında okuyorum, ümidim yok ki... Bir memurluk tarzı bir şey olursa neden olmasın zaten ikinci öğretim öğrencisiyim.
"Güzel geçti sorular kolay değildi inşallah olur bekliyoruz. 

KPSS SAATİNDE DEĞİŞİKLİK
Öte yandan ÖSYM'nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak KPSS Ortaöğretim oturumunun 09.30 olarak belirlenen başlama saatinin, 10.00 olarak değiştirilmesine karar verildiği kaydedildi.