Sınav merkezlerinde, üst düzeyde güvenlik önlemleri dikkat çekti ÖSYM tarafında sınav öncesinde adaylara kurşun kalem, kalemtraş, silgi ve şeker dağıtıldı. Ancak son anda su isteyenlerin bunu kendileri temin etmesi istendi. Adaylar bu defa sınav salonuna yanlarına çanta sokamadıkları gibi cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayıcıları gibi cihazlar; küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve diğer mekanik/elektronik eşyalardan arındırılarak içeri alındılar. Sınavdan çıkan adayların kafaları karışıktı...

Mikrofon uzattığımız adayların her birinden farklı değerlendirmeler geldi.

Aydın Temiz; Sınavım gerçekten çok berbat geçti. Ama alınan önlemler gerçekten iyiydi. Herhangi bir sorunun yaşanacağını düşünmüyorum. Sınav salonunda bizlere Kalem, Kalemtraş, Silgi ve Şeker dağıtıldı.

Hüseyin Kurt; Sabah saatlerinde geldim. Nelerin alınmadığını bilmiyordum. Üç kere eve gidip geldim. Küpeyi çıkartın. Broş takmayın. Ehliyet belgesi olmaz kimlik belgesi ile gelin dediler. Bende üç kere eve gittim geldim.

Ekrem Yaman; Alınan önlemler güzeldi. Sabah girmeden önce arandık. Anahtarlık bile alınmadı. Sınav bölümlerinde ÖSYM tarafından kalem, silgi ve kalemtraş dağıtıldı.

Sebiha Yeşilkaya; Sınavım iyi geçti. Alınan önlemlerde içeriye çanta toka gibi şeyler alınmadı.

Ümit Güvendi; Sınavım çok iyi olmasa bile güzel geçti. Alınan önlemler güzeldi. Önlemlerde kapıda üstümüzü aradılar. Herhangi bir cihaz olup olmadığına baktılar.

Kadriye Kurt; Alınan önlemleride taktir ettim. Sınav bölmelerine girmeden önce heryerimizi aradılar. Herhangi birşey bulunmayanları gönderdiler.

Adem Aslan; Sınav güzel geçti demek biraz abes kaçar. Çünkü sınavın süresi çok azdı. 120 soru soruluyor 120 dakika süre veriliyor. Yani her soruya en az 1 dakika ayırmamız gerekiyor. Türkçe sorularında ki paragraflar çok uzundu. Uzun olmasından dolayı doğru belli yapamadık. Hele matematik sorularında kafa yormamız gerekiyordu. Bu yüzdende sınavda sadece 85 soru yapabildim. Diğer sorulara hiç geçemedim bile. Ama süre uzun olsaydı tüm soruları yapabileceğimi düşünüyorum.

Haber; Ş. ÇAKIR