Hamidiye Şehit Özgür Işık İlkokulu, öğrencilerine yönelik sosyal farkındalık, rol model eğitimleri ve birbirinden farklı etkinliklerle ortaöğretim ve üniversite eğitimlerine uzanan yolda katkı sağlayama devam ediyor.

Okul bünyesinde birçok faaliyet sürdüren aynı zamanda ortaöğretim başta olmak üzere diğer okulların tanınmasından öz güven aşılanmasına, sportif faaliyetlerle yetenekli sporcuların ortaya çıkartılmasından farkındalık oluşturulmasına kadar önemli eğitimlerin verildiği okulun son durağı Düzce Üniversitesi oldu.

Yeni eğitim döneminde Düzce Üniversitesini kazanarak kayıtlarını yaptıran öğretmenlik bölümü öğrencileri ile davet üzerine uyum programı çerçevesinde bir araya gelen ilkokul 3’ncü sınıf öğrencileri, ilk olarak üniversitenin tanıtımına yönelik bilgilendirildi.

İlkokulu öğrencileri burada üniversite öğrenci ve öğretim üyelerine bir sürpriz yaparak, hazırladıkları müzik ve dansları beğeniye sundu. Birbirinden renkli görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte keyifli vakit geçiren öğrenciler, Düzce’ye yeni gelen üniversite öğrencilerine ‘hoşgeldiniz’ demeyi de ihmal etmedi.