2012 yılında eski Bakan Prof. Dr. Sami Güçlü’nün Sakarya Üniversitesi’nde 12 kişilik bir öğrenci grubu ile başlattığı ve bugün tüm Türkiye’ye yayılan bir sivil okuma faaliyeti olan Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı geride kalan 10 yılda birçok kültürel zenginliği öğrencilerle buluşturdu.

Tiyatro gösterileri, şiir dinletileri ve konserlerle renklenen program, okuma gruplarındaki öğrencilerin kültürel birikimlerine çok yönlü katkılar sunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Düzce’de Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Şiir Dinletisi Programı gerçekleştirildi. Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi Büyük Salon’daki etkinliğe onur konuğu olarak Tarım ve Köyişleri Eski Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü de katıldı.

Düzce Valisi Cevdet Atay ve İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç'ın katılımıyla gerçekleşen şiir dinletisi; sunucu öğrencilerin açılışıyla başladı. Anadolu Mektebi Programı’nın tanıtım videosunun izlenmesinin ardından şiir dinletisine geçildi. Öğrenciler tarafından Türk kültür ve medeniyetinin gelişmesine katkı sunan usta kalemler Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Ahmet Hamdi Tanpınar'a ait şiirler seslendirildi.

Şiirlerin seslendirilmesinin ardından Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Sami Güçlü ve İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç programın önemini vurgulayan bir değerlendirme konuşması yaptı. Katılımcı öğretmen ve öğrencilere, protokol tarafından sertifika takdim edilmesiyle program sona erdi.