ÖĞDER Şuurlu Öğretmenler Derneği Düzce Şubesi kanserojen madde içeren kırtasiye ürünlerine karşı velileri uyardı. Spor sokak girişindeki zabıta noktasında basın açıklaması yapan dernek başkanı Şafak Duman çocukların kullandıkları okul malzemelerinde tehlike ile karşı karşıya olduklarını söyleyerek yetkililere büyük sorumluluk düştünü belirtti.

YETKİLİLERE SORUMLULUKLAR DÜŞMEKTEDİR

Duman, “Ürünün fiyatı belirleyici etkendir. Ürünün kalitesi,kanserojen etkisinin olup olmaması aileler tarafında yeterince dikkate alınmamaktadır.Sağlık problemlerine neden olmayacak kırtasiye ihtiyaçlarının zorunlu eğitim çağındaki öğrencilere kazandırılması konusunda yetkililere sorumluluklar düşmektedir.”dedi.

İçinde bulunduğumuz coğrafya içinde küresel güçlerin kültümüz üzerinde çeşitli oyunlar oynanarak yozlaştırdığını belirten Duman, çizgi filmlerde seçilen konu ve karakterler ile kıyafetler üzerindeki yazı ve resimleri örnek gösterdi.

YERLİ MALI HAFTASIYLA KENDİMİZİ AVUTUYORUZ

Duman '' Biz öğretmenler olarak milli olmayan bu görseller odasında milli eğitim sistemini uygulamaya ve milli manevi değerlerine uyan nesiller yetiştirmeye çalışıyoruz. Yılda bir kez kutlanan yerli malı haftasıylada kendimizi avutuyoruz. Bizler elbette yabancı dil öğrenilmesine karşı değiliz, ancak anlamını bile bilmeden kıyafetlerimizde,kırtasiye malzemelerimizde yabancı dilin kullanılmasını, taşınmasını kabul edemeyiz. Yabancı dil öğrenelim ama sırtımızda taşımayalım.'' dedi.

Kökleri binlerce yıla dayanan milli kahramanlarımız dururken yabancı karakterleri kullanılmamasını gerektiği yönünde velileri uyaran Duman” bunun ne önemi var demeyin! kölelik öncelikle zihniyette başlar” dedi. 



Haber: S. KAŞKIR