İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, ilk, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitimlerin sonuncusu gerçekleştirildi.

Melensu Parkı içerisinde bulunan trafik eğitim pistinde yapılan eğitimlere veliler de katıldı.

Polis memuru Yalçın Erken, Zeliha Sezer ve komiser Tevfik Akkaya, araçta çocukların oturma yeri, emniyet kemeri takma, trafik ışıkları ve hız kuralları hakkında bilgi verdi.

Maket otomobillere oturup emniyet kemeri takmasını öğrenen öğrencilere, daha sonra "trafik dedektifi" tişörtleri dağıtıldı.

"İhbarlarını değerlendirip gerekirse cezai işlem uygulayacağız"

Polis memuru Erken, yaptığı açıklamada, bu yılki eğitim ve öğretim döneminin son trafik eğitimini bugün verdiklerini belirterek, "Yıl boyunca 6 bin öğrenciyi eğitim vererek trafik dedektifi yaptık. Bugün ise velilerle ilk defa eğitim verdik. Bundan sonra ebeveynleri sadece trafik ekipleri değil, kendi çocukları da denetleyecek ve bizlere yardımcı olacaklar." dedi.

Düzce'de yıl boyunca 6 bin çocuğa trafik eğitimi verildi

Çocuklara faydalı olmaya çalıştıklarını aktaran Erken, "Düzce sokaklarında 6 bin trafik dedektifi çocuğumuz var ve onlar bizlerden daha çok kurallara uyuyor. Ayrıca, onlara trafik uygulamalarında 'Aileniz araba kullanırken telefonla konuşuyor mu? Kemerini taktı mı? Kırmızı ışık ihlali yaptı mı?' diye sorular da soracağız. Onların ihbarlarını değerlendirip gerekirse cezai işlem uygulayacağız." diye konuştu.

“Biz de bundan böyle daha dikkatli olacağız”

Öğrenci velisi Merve Çalışkan da eğitimlerin çok eğlenceli ve bilgilendirici olduğunu belirterek, "Düzce Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederim. Çocuğum artık 'trafik dedektifi' oldu. Bundan sonra trafikte giderken takip ediliyor olacağız, yanımızda hep bir dedektif olacak. Mümkün olduğunca kurallara uyduğumuz için biz sorun yaşamayacağız ama kurallara uymayanlar olabiliyor. Biz de bundan böyle daha dikkatli olacağız." ifadelerini kullandı.  (ÖNCÜ HABER/AA)