Düzce’de binlerce vatandaşın yararlandığı halk eğitim kurslarına ilgi, salgın kısıtlamalarının kalkması ile giderek artıyor. 2 yıldır tıpkı okullarda olduğu gibi dönem dönem kapanıp açılan HEM kurslarına son aylarda kadınlar kadar erkelerin de başvurduğu öğrenildi.

Birbirinden eğitici kurslardan faydalanmak isteyenlerin sayısı özellikle 2022’nin ilk 3 ayında önemli ölçüde arttı. El sanatlarından ev tekstiline, müzikten okuma-yazmaya, aşçılıktan yabancı dile kadar birçok branşta eğitim verilen kurslara katılımcının günden güne fazlalaştığı bildirildi.

Düzce Halk Eğitim Merkezi’nde devam eden kurslara gerekli talep olması halinde yenilerinin de eklendiği ve derslerin koronavirüs tedbirlerine uyularak gerçekleştiği bildirildi. 2021 Eylül'ünden bu yana Düzce'de halk eğitim merkezilerinde 13 bine yakın kursiyer eğitim aldı. 

Kursiyer sayısında yüzde 198'lik artış

Öte yandan konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer şunları söyledi: "Bakanlık olarak sunmuş olduğumuz örgün eğitimin kapasite ve kalitesini sürekli artırırken diğer taraftan 81 ilde bulunan 997 halk eğitimi merkezimizle her yaştan vatandaşımızın eğitim taleplerini karşılıyoruz. 2022 yılı Ocak ayında kurslardan 602 bin 282 vatandaşımız yararlandı. Şubat ayında bu sayı 725 bin 270'e, Mart ayında ise 1 milyon 314 bin 61'e yükseldi. Dolayısıyla 2022 yılının ilk üç ayında kurslardan yararlanan vatandaş sayısı, 2021 yılının ilk üç ayına göre yüzde 198 artarak 2 milyon 641 bin 613'e yükseldi."

Sunulan kurs hizmetlerinden daha çok kadınların yararlandığını belirten Özer, "2022 yılında halk eğitim merkezlerimizin sunduğu kurs çeşitliliğini özellikle kadınlarımızı dikkate alarak artırmayı ve her ay bir milyon vatandaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Bu amaçla tüm halk eğitimi merkezlerimizin bulundukları bölgelerde vatandaşlarımızdan talepleri almak için yoğun çaba içerisindeler." dedi.

Sertifikalar e-Devlette

Halk Eğitimi Merkezleri tarafından düzenlenen kurslara ait alınan tüm sertifikalara e-Devlet kapısı üzerinden erişilebiliyor. Sertifika almaya yeni hak kazanan veya eski sertifikalarını tekrar almak isteyen vatandaşlar, halk eğitimi merkezlerine gitmeden kolaylıkla e-Devlet kapısı üzerinden barkotlu sertifikalarını alabiliyorlar.