Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak Düzce'de okulların fiziki durumu defalarca gündeme gitirmelerine karşın sorunların azalmak yerine arttığını dile getirdi. "Hala çocuklarımız prefabrik binalarda eğitim görmektedir." diyen Çakmak, okullardaki sorunları sıraladı.

"Hasarlı olup boşaltılan 4 okul binamızdan ikisinin güçlendirmesi yapıldı. Okulların birinde eğitim öğretime bir hafta gecikmeli başlanacak. Hamidiye İlkokulunda güçlendirme çalışmalarına yeni başlandı. Birinde ise herhangi bir gelişme yok.TOBB’un verdiği bir okul sözü var ancak aylar geçmesine karşın hala protokol imzalanamamıştır. “İkili Eğitim” yapan okullarımızda en kısa sürede normal eğitime geçmemiz gerekiyor ve bunun için acilen 150 derslik yapılması gerekiyor. İlimizde 40, 50 yıllık okul binalarımız var ve bunların acilen yenilenmesi gerekiyor. Acilen bir Sağlık Meslek Lisesi binasına, teknik liselerimizde binalara ihtiyacımız var. İlimize yakışan bir öğretmenevi ivedilikle yapılmalıdır."dedi.

BURADA BİR İHMAL SÖZ KONUSU

Düzce Özel İdaresi ile Düzce Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği 2007’den önce yapılmış çok katlı okul binalarının 2007 deprem Yönetmeliği’ne uygun olup olmadıkları incelendiğini hatırlatan Çakmak, "İncelenen okullar ile ilgili raporlar aylar öncesinden İl Özel İdaresi’ne ulaştı.
İnceleme yapılan yaklaşık 35 okuldan sağlam çıkan 3 okul var. idare der düzeyde 10 okulumuz var. 22 okul binasının acil güçlendirmeye alınması gerekiyor. Aylar geçmesine rağmen bu konuda herhangi bir adım atılmıyor. Düzce’nin etrafında kırılmayan fay hatları olduğu düşünüldüğünde durumun ne kadar aciliyet arzettiği açıktır. Buradan Düzce kamuoyuna sesleniyoruz. Burada bir ihmal söz konusudur. Allah korusun yaşanacak bir deprem sonrası ortaya çıkacak felaketin sorumlusu bu duruma çözüm üretmeyen sorumluluk makamındaki kişilerdir"ifadelerini kullandı.

İŞ YAPACAK İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR

Eğitimde fiziki eksiklerimizin giderilmesi için Olağanüstü bir çaba ortaya konması gerektiğine dikkat çeken Çakmak, " Siyasilerimiz ve üst bürokratlarımız atanacak bürokatlarla ilgilenmekten vakit bulabilirlerse, Düzce’nin gerçek sorunlarına vakit ayırmalıdırlar. 33 okulun ödeneği önceki valimiz Adnan Yılmaz’ın özel çabaları ile bakanlık tarafından tahsis edilmişti. Küçük teferruatlar ve bürokratik engeller aşılamadığı için ancak 8 okulumuzda çalışma başladı. Sorumluluk makamında olanlar çok laf üretiyor ama iş yok. Bizim işe, iş yapacak insanlara ihtiyacımız var."dedi.

 

Haber: S. KAŞKIR