Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları merkezi sınavı olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) bugün gerçekleştirildi. 
 
Binlerce öğrenci ve velinin merakla beklediği sınav Düzce Merkez ilçede 11 okul ve 170 sınav salonu, diğer ilçelerde 8 okul ve 90 sınav salonu olmak üzere toplam 19 okul ve 260 sınav salonunda yapıldı. Düzce'de toplam 4 bin 399 öğrenci sınavda ter döktü.
 
Liselere Geçiş Sınavı (LGS) olarak 2018 yılında ilk kez gerçekleştirilen sınav, iki oturum halinde uygulandı. Çoktan seçmeli 90 soru sorulan sınavın birinci oturumu saat 09.30’da, ikinci oturumu ise saat 11.30’da başladı. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluştu ve 75 dakika sürdü. İkinci bölümü ise 40 soruluk sayısal alandan oluştu ve 60 dakika süre tanındı. İki sınav arasında öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi ve dinlenmesi için süre verildi. 
 
“Sözel kolaydı, sayısal zordu“
Sınav çıkışında öğrencilere sınavın nasıl geçtiği yönünde mikrafon uzattık  İşte aldığımız yanıtlar...

Sınavdan çıkan Busenur Çamlı Matematik bölümün zor olduğunu belirtti.
 
Mustafa Danış, iyi bir lise kazanacağını düşündüğünü söyleyerek ‘‘Sözel bölümü çok kolaydı ama sayısal bölümde çok zorlandım“ dedi.
 
Sarp Çelikel, ‘‘Orta karar geçti sınav. Ne çok zordu ne çok kolay. Biraz çalıştım da yine de zordu.“
 
Efe Şengül ise şunları kaydetti; ‘‘Sınav basit geçti. Sözel bölümü basitti ama sayısal bölümde biraz zorlandım. Matematiğe pek fazla çalışamadım. Sözele çok çalışmıştım. Paragraf sorusu vardı hep. Onları çözüyorduk zaten.“
 
Veliler de heyecana ortak oldu
Okul bahçesinde dört gözle sınavın bitmesini bekleyen velililer de bol bol dua ederek, evlatlatının heyecanına ortak oldu.
 
Kızı sınava giren Recep Sakallı, “Heyecanlıyız ama elinden geleni yaptı. Kazanacağına inanıyorum.“ dedi.
 
Fatma Çiçek de sınavda kızı olduğunu söylerek,“Tek dileğimiz başarılı olmaları. Çocuklar çıktı sorular kolay dediler inşallah ikincisi de kolay olur.“ şeklinde konuştu.


Haber: C.ÜSTÜNER