Başarılı bir eğitim öğretim yılının ardından 12 yılı geride bırakan Özel Öncü Lisesi öğrencileri, dün akşam düzenlenen programla mezuniyet sevinci yaşadı. Öncü Sosyal Tesisleri havuz bahçesinde düzenlenen törene öğrencilerle birlikte çok sayıda veli de katıldı.

“En çok sevinen sizlersiniz.”

Düzenlenen programda açıklamalarda bulunan Özel Öncü Lisesi Müdürü Onur Özdemir, “Öğrencilerimiz başarılı bir yılı geride bırakarak şimdi mezuniyet sevinci yaşıyorlar. Burada en fazla sevinenler ise siz velilersiniz. Öğrenciler, 12 yılı geride bırakarak bugün mezun oluyor. Öğretim yaşamınıza devam ettiğiniz zaman ve hayata atıldığınız zaman bu günler aklınıza gelecek ve hey gibi Öncülü günler diyeceksiniz. Başarılı bir eğitimin ardından bu mutluluğu hakediyorsunuz. Sizleri bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler, 4. sınıfa geçen öğrencilere bayrağı devrederek devir teslim töreni yaptı.

Okulda başarılı olarak dereceye girip 3. olan Cemre Karslıoğlu, 2. olan Süleyman Can Bayram ve 1. olan İkra Gizem Yıldız da düzenlenen programda ödüllerini aldılar.

Okul birincisi olan İkra Gizem Yıldız'a ayrıca Matematik dalında “Asal Sayılara Farklı Bir Bakış” adlı projesiyle TÜBİTAK İstanbul Bölge Birinciliği kazandığı için Danışman Öğretmeni Suat Sert ile birlikte okul tarafından ödül verildi.

“Öncü bize çok şey kazandırdı.”

Mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan okul birincisi İkra Gizem Yıldız, “Aldığımız eğitim boyunca gerçekten güzel günler yaşadık. Öğretmenlerimize de bize verdikleri başarılı eğitim için teşekkür ediyorum. Gerçekten Özel Öncü Lisesi bize çok şey kazandırdı. Buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından bu yıl 5. dönem mezunlar olarak isimleri geçecek 21 öğrenci bu yıl farklı olarak ailelerinin ellerinden diplomalarını alırken hep birlikte keplerini havaya fırlattı ve mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı.