Genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan ve suda erimeyen gluten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişen Çölyak Hastalığına dikkat çekmek için kutlanan 9 Mayıs Çölyak Günü nedeniyle, Düzce’nin proje okulu olan Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte, okulun biyoloji öğretmeni Tülin Yüksel önderliğimde öğrenciler çölyak hastalığı hakkında arkadaşlarına ve misafirlere sunum yaptılar. Etkinliğe katılan Düzce İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin yaptığı açıklamada,  “Çölyak hastalığı ince bağırsakta hasarlar oluşturan, her yaşta tanı konulabilen bir sindirim sistemi hastalığıdır. Her yüz kişiden birinde görülebilen hastalığın bilimsel olarak kanıtlanan, tek tedavi yöntemi sadece glütensiz gıdalar tüketmektir ve hastalık ömür boyu diyet gerektirir” dedi.

Çölyak hastası annesi olan Filiz Elif Samancı ise Düzce’de hayal ettiklerini öğrencilerle paylaştı. Etkinlik, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ahmet Ceylan ve öğrencilerin yaptıkları glutensiz ekmekleri katılımcılara ikram etmesinin ardından sona erdi.