Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile üniversitede madencilik ile ilgili bölümleri seçen ve 2022 YSK’de başarı sıralamasında ilk 100 bine giren öğrencilere asgari ücret oranlarında burs desteği sunulacak.

'Cevherimiz Sensin'

Maden İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliklerinin algısını yükseltmek, sektörün ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip insanlar yetiştirmek ve üniversite sınavında dereceye giren gençlerin bu bölümleri tercih etmesini sağlamak için hayata geçirilen 'Cevherimiz Sensin' projesi üçüncü yılında da devam edecek.

 SIRALAMADA İLK 100 BİNE GİRME ŞARTI ARANIYOR

Anadolu’daki üniversitelerin tercih edilmesini teşvik etmek üzere, ilk 100 bine giren ve İstanbul ile Ankara dışındaki üniversitelerin maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliği bölümlerinden birini kazanan öğrencilere de tam asgari ücret (aylık 5 bin 500 TL) tutarında burs veriliyor.

BURS İÇİN İLK 5 TERCİHTEN BİRİ BUNLAR OLMALI

Öğrencilerin bu burstan yararlanmaları için YKS tercihlerinin ilk 5’inden en az birisinin maden, jeoloji, jeofizik ve cevher hazırlama mühendisliği olması ve bu tercihlerden birisine yerleşmiş olunması gerekiyor.

OKUL BAŞARISI DA TAKİP EDİLİYOR

Öğrencinin öğrenim hayatı boyunca burstan yararlanabilmesi için her yarıyılda 4 üzerinden en az 2,5 veya 100 üzerinden en az 65 genel ve dönem not ortalamasına sahip olmak şart koşuluyor. Ayrıca öğrencinin mezuniyeti sonrasında ilgili sektörde en az 5 yıl çalışma taahhüdünde bulunması gerekiyor.